MSC heeft zich genesteld in de kopgroep van de 4e klasse E. Door de 5-0 zege op HTC Zwolle zijn de wit-zwarten met 8 uit 4 gestegen naar de tweede plaats in de competitie. De achterstand op koploper ’s Heerenbroek bedraagt 2 punten.

Op eigen veld had MSC zaterdag geen moeite met HTC. De Zwollenaren, nog geen vier maanden geleden op ons hoofdveld gedegradeerd na het verloren beslissingsduel tegen VHK Sint Jansklooster, kwamen met twee winstpartijen op rij met goede bedoelingen naar Meppel. Die goede bedoelingen konden na vier minuten al in de prullenbak toen Björn Lefferts profiteerde van een fout in de Zwolse verdediging: 1-0. MSC liet er geen gas over groeien. De tegenstander werd vroeg onder druk gezet en dat leverde direct veel kansen op. Toch moest MSC wachten op de 27e minuut voordat het pas 2-0 werd. Het had daarbij weer hulp nodig van de gasten. Een vrije trap van Jort Veelo belandde via een Zwols been in de verre hoek: 2-0. Toen Lotfi Elkhatari vlak voor rust ook nog eens de 3-0 scoorde, was het verzet van de Blauwvingers al helemaal gebroken.

Een ieder die verwacht had dat HTC getergd uit de kleedkamer zou komen, kwam bedrogen uit. MSC bleef de betere ploeg. Zes minuten na rust was het Jesse Bakker die op een schitterende wijze de 4-0 aantekende. Hij nam de bal ineens uit de lucht en zag het leer in de kruising vliegen. Daarna speelden de wit-zwarten HTC dol. Het overwicht werd echter niet uitgedrukt in doelpunten. Verkeerde keuzes en balverliefdheid lagen daaraan ten grondslag. Pas vijf minuten voor tijd werd de eindstand op 5-0 bepaald. Een mooie vrije trap van Naoufal Essayah liet de Zwolse doelman kansloos.

MSC-trainer Guido Wind was na afloop vanzelfsprekend blij met de drie punten, maar zeker ook met het vertoonde spel. “Vanaf het begin van de wedstrijd hebben wij de tegenstander onze wil opgelegd. Bijzonder knap vind ik dat we dit 90 minuten volgehouden hebben en dat leverde dus een 5-0 zege op tegen een sportief HTC. We hebben weer een stap gezet in de ontwikkeling van het team. Nu 8 punten uit 4 duels. Op naar de volgende wedstrijd.”