Beide ploegen trokken fel van leer. Martijn Roosenburg, de spelbepaler bij ONS, kreeg de eerste grote kans die hij voorlangs schoot. Daarna was het woord aan MSC en het was meteen feest. In de achtste minuut kopte Stephan Besuijen de bal na een hoekschop in de Friese touwen: 1-0. MSC ging door en via een gevaarlijke indraaiende vrije trap van Bjorn Bakker, een kopbal van Robert Schonewille en een lobje van Jos Fidom had de voorsprong zo maar uitgebreid kunnen worden.

Ook ONS was gevaarlijk. Arnold Herder kopte over en Age Wim van der Zee stuitte op MSC doelman Marc Holterman. Toch waren de meeste kansen voor de pauze voor MSC. Zo stopte ONS doelman Ivan Landlust een schot van Carlos Lopes Macedo en vlogen inzetten van Schonewille en Bakker over het Friese doel.

Rollen omgedraaid

Na rust waren de rollen omgedraaid. De grootste kansen waren voor ONS. En al in de 48e minuut was het raak. Een fout in de MSC defensie werd genadeloos door Jurjen Bosch afgestraft: 1-1. Roosenburg had namens ONS een paar gevaarlijke schoten in huis die steeds net het MSC doel misten. Ook pareerde Holterman een hard schot en krijg hij later hulp op de lijn van Jeroen Kleene. MSC leek de tol van het hoge tempo voor de pauze te betalen.

In de 79e minuut vloerde de verder goed spelende van Steenwijk overgekomen Kenny van der Aa Roosenburg en Chris de Wagt mocht het vonnis voltrekken vanaf elf meter. Holterman wist de inzet echter te keren. Vanuit de aansluitende corner viel de 2-1 voor ONS alsnog. Van der Zee kopte vrijstaand binnen: 2-1. Van der Zee miste nog twee dotten van kansen om de wedstrijd definitief te beslissen.

Slotoffensief

MSC vond nog ergens een reserve zak met energie en perste er een slotoffensief uit. Gustavo van der Veen van ONS maakte hands binnen de beruchte lijnen en Camiel Fidom schoot vervolgens tot afgrijzen van alles wat Meppel was op de paal. In de laatste minuut kon Fidom op Landlust opstomen. De MSC spits aarzelde net te lang en met vereende krachten ruimde de ONS defensie de bal op. Daarna was het fraaie voetbalavondje meteen afgelopen.

Gelukkigste gewonnen

“Dit voelt onterecht”, zei MSC trainer Leo Blom na afloop. “Het was een kopie van de halve finale in april tegen ONS. We doen onszelf te kort, maar misschien is dat het geluk van een topklasser. Als je voor de rust met 3 of 4-0 voorstaat zijn zij gebroken in het koppie. In de hoofdklasse C schop je er vijftig in en tegen een topklasser maak je er bij zeven kansen maar één”.

“Als je de bal steeds verliest wordt het een moeilijk verhaal”, zei ONS trainer Bert Hollander over de eerste helft. “In de rust zijn er harde woorden gevallen. We moesten meer strijd leveren en meer druk zetten en dat hebben we ook gedaan. Het was niet best, maar wel spannend met twee gemiste penalty’s aan het eind. In mijn ogen heeft de gelukkigste gewonnen”.

MSC – ONS Boso Sneek 1-2. 1-0 Stephan Besuijen (8.), 1-1 Jurjen Bosch (48.), 1-2 Age Wim van der Zee (79.). Toeschouwers: 400