Na het vertrek van Hidde naar E3 is het team door de komst van Romein uit E2 weer op volle sterkte. 11 tot op het bot gemotiveerde Meppelers waren klaar voor alweer de vierde wedstrijd tegen PEC Zwolle E1. Aan het einde van vorig seizoen werd er in het stadion al eens 7×7 geoefend. Toen bleek al dat MSC E1 een waardige tegenstander voor PEC Zwolle E1 is. Door wat pech aan onze kant – en meer voetbalgogme aan PEC-zijde – eindigde die wedstrijd in een te hoge uitslag voor de Zwollenaren. Tijdens de eerste 9×9-competitiewedstrijd in het najaar van 2013 was MSC E1 kansloos, maar tijdens de tweede wedstrijd vlak voor de winterstop was het gat beduidend kleiner geworden. De vraag voor deze wedstrijd was dus of we we weer een stapje dichter bij het niveau van PEC Zwolle zijn gekomen of juist niet?

Trainer Arjan Bosschaart had speciaal voor deze wedstrijd een tactische variant bedacht. Mads – normaliter onze sterke en snelle centrale verdediger – speelde als valse spits. Zijn positie centraal achterin was nu voor Peter. Tim en Nick bemanden de backposities, Jeen en Jason het middenveld. Terwijl de voorhoede, naast Mads in het centrum, werd gecompleteerd door Kai op links en Julian op rechts. Jurjen en Romein begonnen op de bank. Geen defensieve aanpassing door met drie op het middenveld te gaan spelen, maar een andere positionele invulling dus. Een gewaagde keuze van onze trainer om spelers in zo’n belangrijke wedstrijd van hun vertrouwde positie te halen. Maar Arjan had alle vertrouwen in zijn mannen en was er van overtuigd dat ze inmiddels zo ver zijn dat ze niet schrikken van een nieuwe positie en gewoon doen waar ze goed in zijn, ook al heet de tegenstander PEC Zwolle E1.

Dat vertrouwen bleek helemaal terecht. Mads gaf hangend in het centrum de aanval net wat meer body en snelheid. Door het vele werk dat hij ook voorin verrichtte ontlaste hij Jason en Jeen, waardoor zij meer aan voetballen toe kwamen. Jeen wist het spel lekker te verdelen en Jason stootte vaak door naar voren. Enigszins geholpen door de wind, slaagde MSC E1 er hierdoor in om druk op het Zwolse doel te zetten. Peter, Tim en Nick speelden achter in zeer scherp en geconcentreerd en wisten de meeste Zwolse aanvallen te neutraliseren. De enkele keer dat PEC er wel door heen kwam stond de wederom zeer attent keepende Stue op zijn post. Al met al resulteerde dit in een goede eerste helft. Eentje waarin MSC E1 zelfs iets meer kansen wist uit te spelen dan PEC Zwolle E1. Jammer genoeg leidde dit lichte overwicht niet in doelpunten. De stand bij rust was dus 0-0. Maar, er was geen sprake van dat MSC E1 PEC Zwolle E1 op 0-0 had weten te houden. Nee, de mannen van Arjan en Michiel waren in deze eerste helft gewoon gelijkwaardig aan hun tegenstander.

Dat beide teams zin aan de wedstrijd hadden bleek wel aan het begin van de tweede helft. Gretig stonden beide teams – na een korte rust – klaar voor de aftrap. De scheids (die overigens prima floot) had wat langer tijd nodig om te herstellen van de eerste helft en liet enkele minuten op zich wachten. PEC Zwolle schoot furieus uit de startblokken. De mannen in het blauw en wit wilden laten zien dat ze toch echt wel het betere team zijn. Kort na de aftrap schoten ze al op de paal en ze hielden er de druk vol op. Nu konden zij profiteren van het windvoordeel. De Zwolse aanvalsdrift leidde tot een reeks van corners die allemaal goed werden verwerkt door de MSC defensie. Tot het moment waarop één van de corners door Jeen ongelukkig – maar tegelijkertijd ook wel heel mooi –  in eigen goal werd gekopt. Niet onverdiend, maar dus wel een beetje gelukkig, stond het 1-0 voor PEC Zwolle. Maar niet voor lang. Direct uit de aftrap lanceerde Jeen met een prima pass Jurjen die heel koelbloedig voor de 1-1 zorgde. Binnen en minuut stond het dus weer gelijk!

MSC E1 bleef goed voetballen en kreeg kort na de 1-1 een geweldige kans op de 2-1 voorsprong. Jammer genoeg prikte Kai de bal net naast. Het spel golfde daarna op en neer, met een licht voordeel voor de Zwollenaren. Stue stond goed te keepen en keerde alle schoten op zijn doel. Toch ging het mis. Matig uitverdedigen leidde tot een niet te missen kans voor PEC Zwolle en de 2-1 voor PEC Zwolle E1 was een feit. Het was goed om te zien dat onze mannen de moed niet lieten zakken en bleven voetballen. Dat leidde tot een mooie aanval over links die alleen door een overtreding gestopt kon worden. De vrije bal was voor Jason die hem onhoudbaar in de rechterbovenhoek krulde, 2-2 dus.

Jammer genoeg lukte het niet om deze gelijke stand vast te houden. Achterin werd weer door het midden uitverdedigd. PEC Zwolle E1 loert op dit soort foutjes, of beter gezegd dwingt ze af, en profiteert hier dan direct van. 3-2 voor PEC met nog maar een paar minuten te spelen. MSC probeerde nog een keer aan te zetten, maar dat lukte niet meer. Kort voor tijd maakte de spits van PEC Zwolle na een mooie individuele actie ook nog de 4-2. De winst viel hierdoor iets te groot uit. MSC E1 heeft in Zwolle weer laten zien dat het wekelijks stappen maakt. Het speelde een puike wedstrijd. De mannen mogen trots op zich zelf zijn. Volgende week spelen we weer een uitwedstrijd. We gaan dan naar …….. Zwolle, voor de wedstrijd tegen het sterke SVI E1.