Het eerste elftal van MSC heeft zaterdag opnieuw niet weten te winnen. Na de beschamende nederlaag tegen Wijthmen kwamen de wit-zwarten gisteren niet verder dan 2-2 tegen FC Ulu Spor. Een terecht gelijkspel? Nee! Maar tegen een 11 tegenstanders, een heel scherp vlaggende grensrechter en ook nog eens een scheidsrechter Polman die weigert zijn assistent te controleren en ook nog eens accepteert dat hij door diezelfde assistent 90 minuten lang voor de gek wordt gehouden, kwam MSC niet verder. Lag het dan alleen aan de eerder genoemde tegenstander? Nee natuurlijk niet. Laten we eerst eens zelf in de spiegel kijken hoe en waarom we zo eenvoudig doelpunten tegenkrijgen en waarom we overtalsituaties niet weten om te zetten in doelpunten evenals uitgespeelde situaties.

Na het debacle vorige week in Wijthmen startte MSC vol goed moed aan het duel tegen FC Ulu Spor. Maar alle goede bedoelingen ten spijt, na drie minuten konden deze alweer de prullenmand in toen linksback Hidde Bakker op de rand van het strafschopgebied de bal kinderlijk eenvoudig van de voet liet schieten en de tegenstander een niet te missen kans bood: 0-1. MSC kwam daarna wel steeds beter in de wedstrijd, maar tegen het massaal verdedigende Ulu Spor kwamen de wit-zwarten maar moeilijk in de buurt van het doel van de tegenstander. En als ze er dan al eens kwamen, werden verkeerde keuzes gemaakt, of erger nog, geen keuzes gemaakt. Het duurde dus lang voordat de 1-1 van Dave Everts genoteerd kon worden. Voor rust zette MSC de boel weer recht toen Naoufal Essayah ook scoorde. Ook Soufiane Elkadouri scoorde, maar zijn treffer werd (onterecht !!) afgekeurd vanwege buitenspel.

Het overwicht werd vlak na rust weer teniet gedaan. Ulu Spor profiteerde weer van wanorde in de wit-zwarte verdediging die er niet in slaagde om drie keer de bal weg te krijgen. Toen een afgeslagen bal voor de voeten van en Ulu Spor-speler belandde wist deze er wel raad mee en liet Ruben Sijbom voor de tweede keer kansloos. MSC kon weer opnieuw beginnen en kwam snel na de gelijkmaker alweer op een 3-2 voorsprong. Maar opnieuw liet de zeer angstig fluitende scheidsrechter Polman zich in de maling nemen door de grensrechter. Buitenspel! Geen doelpunt. Tot grote ergernis van de aanwezige toeschouwers kreeg de assisistent-scheidsrechter daarna een nog groter podium van de scheidsrechter die elk vlagsignaal van de man die op elke beweging de vlag in de lucht stak overnam. En had MSC dan niet alsnog kunnen winnen? Jawel hoor. Als het wat zuiniger met kansrijke situaties was omgegaan. Kansen op 3-2 kwamen er wel, maar werden niet benut. Zo eindigde het duel dus in 2-2 en verloor MSC wederom twee kostbare punten.

Foto’s: Kees Veelo