Een zuur gevoel en gelijk toch ook een gevoel van trots. MSC zag zondagmiddag ver in blessuretijd Alphense Boys 1-1 scoren, maar de wijze waarop de wit-zwarten de strijd waren aangegaan vervulde trainer Berry Zandink met trots.

In Alphen aan den Rijn kreeg MSC enkele weken geleden nog een flinke tik aan het oor. Met een 6-1 nederlaag gingen de Meppelers destijds huiswaarts. Zandink moest zondag door blessures en schorsingen een beroep doen op een nieuwe doelman en twee A-junioren. De van Drachtster Boys overgekomen Steenwijker Richard Strijker stond zondag onder de lat op de plek van de geblesseerde Robin Kist en door schorsingen van Danny Bijlsma en Mehran Ali Pour Asli maakten de twee talentvolle A-junioren Remco van Keulen en Stefan Boers hun opwachting in de basiself van MSC.

Zoals verwacht nam Alphense Boys het initiatief in de wedstrijd. De Zuidhollanders beschikken over een zeer goed voetballende ploeg en lieten ook in de eerste helft zien niet voor een puntje naar Meppel te zijn gekomen. Maar de wit-zwarte defensie onder leiding van Joël Huiskes en Tjisse Kerkstra gaf voor rust geen krimp. MSC speelde zich halverwege de eerste helft zelfs onder de druk van de tegenstander vandaan en creëerde een aantal kleine kansen. Het bleef echter 0-0.

Na rust nam MSC meer en meer het initiatief over. Opletten bleef het wel, maar echt in de problemen kwamen de Meppelers niet. Aan de andere kant werden de Meppeler uitvallen steeds gevaarlijker en toen Justin Benjamins het op de heupen kreeg en twintig minuten voor tijd de bal na een fantastische actie in de kruising achter doelman Van der Linden schoot was MSC hard op weg naar winst. Dat gebeurde niet, want in de 93e minuut belandde een corner voor de voeten van invaller Patrick Krop die toch nog de 1-1 achter de uitblinkende doelman Strijker schoot.

‘Doodzonde’, zo oordeelde een balende Zandink. ‘We hadden ons vanmiddag kunnen belonen en dan was het klaar geweest. Maar laat ik positief blijven. De jongens hebben keihard geknokt, drie eA-junioren uit onze eigen jeugdopleiding deden het prima en de nieuwe keeper Richard Strijker speelde geweldig. Dus we gaan erin blijven. Dat weet ik zeker.’ Dinsdag kan MSC opnieuw een belangrijke slag slaan. Dan komt om 20.00 uur Jong Achilles’29 in Meppel op bezoek.