MSC speelde een meer dan behoorlijke eerste helft speelde. Naast de geschorste Alex Zomer, in het hart van de defensie, ontbrak ook Kaj van Duuren op het wedstrijdformulier. Zonder beide cracks ving het inhaalduel aan, in een stevig tempo. Kansen bleven uit tot de vijftiende minuut, toen gelegenheidsaanvoerder Jos Fidom met een kunstig balletje Justin Benjamins vrije doorgang verleende naar De Bataven-goalie Jeroen Wels. Diens inzet werd op fraaie wijze gepareerd. Enkele minuten later was het wél raak. De in de eerste helft vaak aanwezige Björn Bakker gaf een verre voorzet op Fidom, die terugkopte op Nick Koster. De eerste poging werd gestopt, maar in tweede instantie was het alsnog raak: 1-0. Terwijl de MSC-speaker die stand nog aan het omroepen was, lag de tegentreffer al in het netje achter keeper Bram Tijink. Na een diepe bal kwam de goalie uit z’n hok, maar hij werd omspeeld door Evert Palm. Deze kon de bal in het lege doel schuiven. MSC kreeg daarna via Bakker, Koster en Huiskes nog kansen op 2-1, maar het scoorde niet meer.

Na rust liet De Bataven zien wat effectiviteit inhoudt. De Gelderse ploeg die voor rust amper gevaarlijk werd, zag Palm een vrije bal indraaien, MSC laconiek ingrijpen en Serge de Vries inkoppen: 1-2. Een schot van de opgekomen invaller Kaj van Duuren vloog daarna nipt over. Rommelen in de eigen defensie leverde MSC de deksel op de neus op: 1-3. Tijink behoedde zijn ploeg nog tweemaal voor een grotere achterstand. Uiteindelijk was het De Bataven dat terecht zegevierde.