Voor zo’n honderdvijftig toeschouwers trad MSC vanmiddag aan op het mooie sportcomplex van USV in Nieuwleusen. Die toeschouwers zagen MSC dat onder leiding stond van Evert Zwiers en Cor Dunnink na een kwartier brutaal de leiding nemen. Het was Jos Fidom die op rechts doorbrak en vanaf de achterlijn het overzicht hield en Stefan Bollen koppend in staat stelde om te scoren. Twee minuten later was het alweer gelijk. In het Meppeler strafschopgebied werd een Cyprioot aan het shirt getrokken en scheidsrechter Abbingh legde de bal op de stip. Loukasz Sosin liet vanaf elf meter Theo Migchelsen kansloos. MSC bleef goed meedoen in de wedstrijd. De profs vonden elkaar wat gemakkelijker, maar MSC liet zich de kaas niet van het brood eten. Eénmaal kwam MSC goed weg toen een Cypriotische aanvaller de lat raakte.
In de rust bleven Migchelsen (hij speelde vandaag zijn laatste minuten voor MSC), Jordi Beeksma en Sebastian Sparenberg achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door René Koezen, Johnny Venema (ook hij speelde voor het laatst voor MSC) en keeper Marthijs Roorda. MSC bleef met lef spelen en zag dat tegen het hautain voetballende Famagusta beloond worden. Het was Jos Fidom die uiteindelijk profiteerde van een misverstand tussen de Cypriotische doelman Gavriel Constantinou en een verdediger. Fidom lobte de bal daarna in het lege doel. Niet veel later was diezelfde Fidom opnieuw dichtbij een treffer. Zijn omhaal ging net naast. Het betekende zijn laatste wapenfeit. Hij ging naar de kant voor Wesley Bezemer. MSC bleef goed spelen en zag Stefan Bollen alleen op de keeper afgaan. De behendige en vlugge aanvaller schoot net naast. Famagusta stelde er bitter weinig tegenover. Het duo Zwiers/Dunnink bracht een kwartier voor tijd Roy Fleming voor de leeggespeelde Daan Braspenning. De zege kwam daarna niet meer in gevaar. MSC leverde dus een uitstekende prestatie met Jeroen Kleene, Kor van de Meulen en Daniël Zeldenrust (ook hij speelde vandaag voor het laatst voor MSC) als absolute uitblinkers.
 
Opstelling MSC: Migchelsen (Roorda), Van Dam, Van der Meulen, Sparenberg (Koezen), Braspenning (Fleming), Zeldenrust, Jeroen Kleene, Beeksma (Venema), Fidom (Bezemer),
Bollen, Veldberg