De wedstrijd bleef in het eerste bedrijf redelijk in evenwicht. Beide teams hadden een gelijkwaardig percentage balbezit, wat echter niet in grote kansen resulteerde. Thomas Careman was het eerst gevaarlijk namens Achilles 1894, maar mikte nipt naast. Aan de andere kant werd een kopbal van Alex Zomer van de lijn gehaald, en schoot Jos Fidom naast.

Vrije trap

Na rust zag Achilles 1894 haar spelbepaler Careman een vrije trap op de vuisten van invaller-doelman Christiaan Weijs uiteenspatten. Eerste doelman Marc Holterman kampt met ingescheurde enkelbanden, al lijkt deze over enkele weken weer beschikbaar te zijn. Na vijftig minuten een grote kans voor MSC, als een vlotlopende aanval via Jos Fidom en Björn Bakker door spits Camiel Fidom op de paal wordt gemikt. Kort hierop was het wel raak. De naar links uitgeweken Jos Fidom gaf een voorzet op broertje Camiel Fidom, die van dichtbij raak volleerde.

Geklungel

Amper vijf minuten later leek MSC de wedstrijd te beslissen. Een fraaie 1-2 tussen Jos Fidom en Bakker leverde een voorzet op van laatstgenoemde, die door Joël Huiskes bij de tweede werd binnengekopt. MSC leek de wedstrijd binnen te hebben, zag Bakker voor leeg doel nog hoog over schieten, maar liet het toch weer spannend worden. Geklungel in de defensie, waar Weijs een bal niet goed wegwerkte, stelde Stef Beute in staat de 2-1 in het verlaten doel te deponeren.

Achilles 1894 probeerde aan te zetten, maar zag Jos Fidom de wedstrijd definitief beslissen. Vanaf de linkerzijde naar binnengetrokken, liet de spits een heerlijke knal los en verzekerde MSC van een degelijke 3-1 overwinning.

Bron foto’s: Leo de Harder / De Harder Fotografie