De tamelijk vlotte 0-1 werd toen namelijk omgebogen in een 3-1 voorsprong, die in het tweede bedrijf amper nog gevaar liep. Traditiegetrouw was de ‘Slag om Ezinge’ een botsing van culturen. Kracht, snelheid en opportunisme (MSC) versus technisch verzorgd aanvalsspel. In het eerste half uur hadden de bezoekers van trainer Raymond Schuurman de overhand. Captain Eric Jan Lijzen leidde enkele leuke aanvallen in, waarvan er één binnen een kwartier succes had. Bij een rommelige situatie in de ‘zestien’ reageerde de mee opgekomen Winfried Tromop attenter dan Benne Sparenberg: 0-1.

Eigenlijk kwam de 1-1 uit de Meppeler lucht vallen. Bjorn Bakker zette voor en Marcel Linthorst (door de blessure van Jeroen Kleene in de basis) rondde af: 1-1. Nog geen drie minuten later had Bas van Wegen opnieuw het nakijken. Linthorst trof de lat, waarna de goed doorzettende Camiel Fidom doeltrof (2-1). Nog voor rust werkte Erwin Scholte ter Horst de 3-1 binnen.

De verwachte Alcides-storm bleef na de hervatting uit en de betrouwbaar keepende Marc Holterman hoefde slechts enkele malen handelend op te treden. Ook de dubbele wissel Taco Reijnen en Frank Kuurman voor Tromop en Bas Bloemen sorteerde aan gastenzijde niet het gewenste effect. MSC-invaller Carlos Lopes Macedo (ingebracht voor Bakker) maakte aan alle onzekerheid een einde: 4-1. Met dank aan een uitglijder van Reijnen, dat wel. Dezelfde Lopes Macedo raakte ook nog de buitenkant van de paal. Niet veel later blies arbiter Bob Kempinga de sportieve stadskraker tot het verleden.