De voetballers van SVN`69 hebben woensdagavond beslag gelegd op de Meppel Cup 2007. Na de 4-3 overwinning op MSC van afgelopen zaterdag, hielden de Nijeveners woensdag FC Meppel op 1-1.

De wedstrijd tussen beide zaterdagclubs kwam woensdagavond moeilijk op gang. Beide teams speelden goed georganiseerd en daardoor onstonden er weinig kansen. In de tweede helft leek FC Meppel het heft in handen te nemen. Met name Jos Geerts kwam een aantal keren gevaarlijk door, maar de eindpass was vaak ondermaats. De beste kans van de Meppelers was voor Lascal Boer, maar nadat hij keeper Pit van SVN had omspeeld werd zijn schot geblokt.

Een kwartier voor tijd kwam FC Meppel toch op 1-0. Het was Lucas Bijker die tegen zijn oude club de bal tegen de touwen schoot. De Meppel Cup leek uit zicht voor SVN, dat de avond als leider was begonnen, maar vlak voor tijd veerde de aanhang uit Nijeveen op. Dennis Huisman zag zijn inzet nog gekeerd worden door doelman De Vries van FC Meppel, maar in de rebound maakte Peter Westenbrink de 1-1.

Door die treffer kwam SVN`69 op acht punten uit en aan het eind van de avond bleek dat genoeg voor de eindoverwinning. In de tweede wedstrijd versloeg MSC-Antaris rivaal Alcides met 1-0, maar dat was niet genoeg om de Nijeveners te achterhalen.

De wedstrijd tussen Alcides en MSC was niet hoogstaand. Geen van beide ploegen kon het heft in handen nemen en door de vele overtredingen ontstond een rommelige strijd. Alcides kreeg in de openingsfase een ideale mogelijkheid om de score te openen, nadat een handsbal van Ronnie Venema in de zestien werd bestraft. Aanvoerder Stefano Assenberg zag zijn strafschop echter gestopt worden door Theo Migchelsen.

Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor Alcides, maar het was MSC dat er met de zege vandoor ging. Jan Jonker tikte beheerst binnen na een goede actie van Chirino. De 1-0 overwinning zorgde ervoor dat MSC tweede werd met zeven punten, voor Alcides en FC Meppel.

Doelman Jan-Albert de Vries van FC Meppel werd gekozen tot speler van het toernooi. Vooral in de wedstrijd tegen Alcides maakte de keeper indruk.