Het werd geen hoogstaande partij in het Esserbergstadion van Be Quick en het enige doelpunt viel na 19 minuten. Be Quick verdediger Chris Tiesinga hield Carlos Lopes Macedo vast en Vincent Oosterkamp voltrok het vonnis vanaf de stip: 1-0.

Kansen waren schaars in het vervolg. Be Quick topscorer Fabian Stevens kon net niet bij een voorzet van Thomas van Marle en Stefan Bollen van MSC werd gestuit door de Groninger doelman Hindrik Snijders. De grootste kans was voor Van Marle die over MSC doelman Marc Holterman lobte, maar de bal verdween naast het doel.

Grote kansen

MSC kwam wat sterker uit de kleedkamer en Stephan Besuijen had de wedstrijd moeten beslissen. De Meppeler schoot van dichtbij in, maar Snijders hield de Groningers op de been. Aan de andere kant kreeg Stevens van Be Quick een bijna niet te missen kans. Holterman had echter op de eerste inzet en de rebound een goed antwoord.

Op het moment dat de wedstrijd leek in te dutten kreeg Alex Zomer namens MSC een goede kans. Zomer kreeg de bal in een scrimmage na een corner niet achter Snijders. Kort daarna kopte Zomer net over. Na 87 minuten was Aron Strengholt voor Be Quick nog gevaarlijk. Ken van der Aa zette een goed blok en de bal vloog over.

Kerels versus jongetjes

“Wij waren niet goed en Be Quick was ook niet goed”, aldus de winnende trainer Leo Blom na afloop. “We hebben wel hard gewerkt en zo de winst over de streep getrokken. We hebben één of twee kansen meer gehad, maar daar hield het ook wel mee op. Ik ben er blij mee, want we hebben hier nog nooit gewonnen”.

“We hadden moeite met hun drie spitsen en we waren aanvallend onmachtig”, aldus Be Quick trainer Mischa Visser. “Zij stroopten gewoon de mouwen op en bij vlagen waren het de kerels tegen de jongetjes. Het was een terechte nederlaag. We konden niks afdwingen”.

Leyi Hu terug na lang blessureleed

Goed nieuws bij Be Quick was dat middenvelder Leyi Hu na rust inviel. Hu stond 3,5 jaar buitenspel na zijn beenbreuk in een oefenwedstrijd tegen Veendam. Hij kreeg een pin in zijn been en die begon te infecteren. Dus die moest er weer uit en Hu bleef maar revalideren: “Ik heb er niet al te veel bij stil gestaan”, aldus Hu. “Want anders trek je het niet. Ik ben helemaal voor dit moment gegaan. Wat overheerst is het verlies, maar persoonlijk ben ik blij om hier weer te staan”.

Be Quick 1887 – MSC 0-1. 0-1 Vincent Oosterkamp (19, pen) Toeschouwers: 175.