MSC speelde een moeilijke wedstrijd in het voetbalgekke Groesbeek. Eerder dit seizoen waren de wit-zwarten op eigen veld nog met 4-0 te sterk voor Germania en gezien de stand op de ranglijst en de waslijst aan geschorsten en geblesseerden bij de thuisploeg, leken de Meppelers een niet al te moeilijke middag tegemoet te gaan. Niets was minder waar, want opnieuw kwam MSC niet tot haar beste spel. Voor rust ging het allemaal nog wel, had de ploeg van het trainersduo Blom en Brandsma het betere spel en de beste kansen, maar gescoord werd er niet. Stefan Liezen en Björn Bakker waren dicht bij de openingstreffer, maar slaagden hier niet in. De beste kans was voor Carlos Lopes Macedo, maar de gelegenheidsspits schoot de bal vijf minuten voor de pauze van dichtbij keihard tegen de lat.

Trainer Blom zag dat zijn ploeg het moeilijk had en bracht na de hervatting Jos Fidom voor Stefan Liezen. Deze wissel had nauwelijks effect: MSC bleef slordig en Germania dwong niets af. Tot twintig minuten voor tijd. Een overtreding op Bakker, op vijfentwintig meter van het vijandelijke doel, werd bestraft. MSC-aanvoerder Vincent Oosterkamp zette zich achter de bal en schoot het leer prachtig over de muur richting de kruising. Doelman Rick Damen zag de bal aankomen, maar was toch kansloos: 0-1.
MSC had de gewenste voorsprong, maar veel rust bracht deze niet teweeg. De tegen degradatie vechtende thuisploeg zette alles op alles om toch nog een goed resultaat neer te zetten. MSC werd teruggedrukt en mocht geluk spreken dat paal, lat en doelman Marc Holterman de 1-1 in de weg stonden. In de 90e minuut beslisten de Meppelers het duel. Via een geweldig uitgevoerde counter was het Jos Fidom die het overzicht behield en Justin Benjamins de 0-2 liet aantekenen.

Trainer Leo Blom was blij met de drie punten, maar niet tevreden met de manier waarop: ‘We speelden duidelijk onder ons kunnen en maakten het onszelf heel erg moeilijk. Toch pakken we wel weer drie punten en dat is goed voor de moraal. Komende zaterdag wacht de derby tegen Alcides. Dan zullen we uit een ander vaatje moeten tappen om tot een goed resultaat te komen. Gelukkig is iedereen zich daarvan wel bewust.’