Hollandia begon met goed combinatiespel en bleef op paar kansen na verdedigend makkelijk overeind. In de 14e minuut moest Bilal El Abdouni geblesseerd het veld verlaten, Ferry Kaleveld werd zijn vervanger. Twee minuten later was het Thomas de Jong die via een knappe vrije trap Bart Spil in staat stelde met het hoofd de 0-1 achter doelman Marc Holterman te koppen. In de 33e minuut was Thomas de Jong dicht bij de 0 – 2, met een puntertje zag hij helaas de bal enkele centimeters lang de verkeerde kant van de paal belanden. MSC ging op jacht naar de gelijkmaker echter de Hollandia verdediging met Doelman Nick van Santen gaven geen krimp en zo werd de eerste helft afgesloten met een 0 – 1 voorsprong voor Hollandia.

De tweede helft werd het fysiek sterke MSC sterker en kon het Hollandia middenveld ondanks het harde werken de bal niet in de ploeg houden. Met lange ballen werd de verdediging van Hollandia constant onder druk gezet. In 60e minuut was het Vincent Oosterkamp die een vrije trap van Lars Dunnink met een simpel tikje verlengde, bijna de gehele achterhoede keek verbouwereerd de bal na toen deze in het doel belande. Vincent Oosterkamp bracht acht minuten later met prachtige vrije trap de stand op 2-1 voor MSC.