Zo’n 500 toeschouwers zagen in Meppel zondag voor rust maar twee echte doelkansen en één schot van afstand. Het schot was van Hoogeveen-spits Robert Fik, maar zijn poging van zo’n 25 meter ging ruim over. De twee echte kansen waren voor de thuisploeg. Camiel Fidom zag zijn kopbal op de doellijn nog gered door Hoogeveen-doelman Raimon Benjamins, maar het schot van Stefan Liezen was de goalie te machtig: 1-0. Voor Liezen was het zijn tweede goal van het seizoen.

Na rust zocht Hoogeveen meer en meer de aanval en met Guido ten Cate en Emiel de Vries voor Jesse de Haas en Marco Santing kwam er ook meer druk op de goal van MSC, maar kansen leverde de dadendrang niet op. Vijf minuten voor tijd schreeuwde Hoogeveen nog wel om een strafschop, maar scheidsrechter Dröge uit Zuidlaren zag in de val van Daniël Manning een schwalbe in plaats van een overtreding van MSC-aanvoerder Vincent Oosterkamp.

Door de winst is MSC vaster op plaats 2 in de Hoofdklasse C komen te staan. Het heeft met drie punten achterstand zelfs koploper Hercules weer in het vizier. Komend weekeinde speelt MSC opnieuw thuis. Dan komt SWZ BOSO Sneek op bezoek.