Na een hoopvolle start met kansen voor beide ploegen zakte het niveau in de wedstrijd na een kwartiertje terug naar een bedenkelijk niveau. Pas vijf minuten voor rust kwam de wedstrijd los. Het was Martijn Doldersum die MSC in de 39e minuut uit een corner op voorsprong kopte, 1-0. Na de pauze won MSC de slag op het middenveld en daar lag de basis voor de zege. In de 64e minuut was het Sebastian Sparenberg die de thuisploeg op 2-0 zette. Vijf minuten later werd het duel beslist door een fraaie stiftbal van Jos Fidom. 3-0. Hoogeveen deed in de 77e minuut via Mark Drenth nog wat terug, maar het slotakkoord was voor MSC. Stefan Liezen stond na een pass van Sven Lefferts aan het eind van een mooie aanval en schoot de 4-1 eindstand op het bord. Door de zege stijgt MSC een plekje op de ranglijst en rammelt het nadrukkelijk aan de poort van de top van de Hoofdklasse C.