MSC deed zaterdag prima zaken door koploper ’s-Heerenbroek te verslaan. In ’s-Heerenbroek eindigde het duel in 0-2. Die stand was bij rust al bereikt door doelpunten van Naoufal Essayah en Björn Lefferts. Door de zege van MSC kon de thuisploeg nog niet het periodekampioenschap vieren. Het houdt wel de beste papieren op het veroveren van deze eerste prijs van het seizoen.

In ’s-Heerenbroek kreeg het publiek een wedstrijd met twee gezichten voorgeschoteld. Voor rust was MSC de sterkste ploeg, na rust was dat ’s-Heerenbroek. Verschil was dat MSC voor rust wel tot scoren kwam en de thuisploeg na rust niet. De wedstrijd was voor beide ploegen van groot belang. De thuisploeg wilde MSC graag op 10 punt zetten en op eigen veld de periodetitel veroveren. MSC wilde graag aansluiting houden bij de bovenste ploegen in de 4e klasse E. Verliezen was dus geen optie. En die gretigheid straalden de mannen voor rust ook uit. De tegenstander werd vanaf het begin onder druk gezet en dat leverde direct kansen op. Björn Lefferts, de van een blessure teruggekeerde Yves Spruijt en Naoufal Essyah waren dichtbij de openingstreffer. De thuisploeg loerde vooral op de counter.

Met de snelle spitsen leverde dat aanvankelijk veel gevaar op, maar naarmate de eerste helft vorderde werd het gevaar redelijk aan banden gelegd. Op dat moment had MSC al een comfortabele voorsprong genomen. Eerst was het Naoufal die scoorde, toen een schot van afstand van richting werd veranderd en achter de kansloze ’s-Heerenbroek-doelman plofte. Niet veel later werd het 2-0 in wit-zwart voordeel toen Björn Lefferts een prachtige aanval over meerdere schijven doeltreffend afrondde. Diezelfde Lefferts was vlak voor rust ook dichtbij de 0-3, maar zijn inzet werd door de doelman uit de kruising geranseld.

In de rust moest trainer Guido Wind de nodige omzettingen doen. Niek Kuurman en Roy Kuiers bleven geblesseerd achter in de kleedkamer. Jort Veelo en Hajo van der Helm kwamen hierdoor binnen de lijnen. De thuisploeg zette na rust alles op alles om de aansluitingstreffer te realiseren. Direct na rust kreeg ’s-Heerenbroek hier ook twee goede mogelijkheden voor, maar de spitsen van de thuisploeg hadden het vizier niet op scherp. En waren ze wel een keer echt gevaarlijk, dan lag de uitstekend keepende Ruben Sijbom in de weg. Tijd om bij te komen kreeg MSC na rust niet. De thuisploeg deed er alles aan om de 2-1 te forceren. Het ging daarbij tot aan het randje en soms er ook over. Dat laatste resulteerde in nog twee blessures. Jaron Keizer en Daan Admiraal (hoofdwond na een elleboog in het gezicht) moesten het veld verlaten. En ook Dave Everts moest naar de kant. Maar hoe de thuisploeg ook aanzette, MSC gaf geen krimp. In het laatste kwartier kreeg het zelfs meerdere mogelijkheden, maar de spitsen maakten de verkeerde keuzes waardoor de wedstrijd pas definitief op slot ging toen de prima leidende scheidsrechter Henk Damhuis voor het einde floot.