In een gelijkopgaande beginfase zocht MSC duidelijk even naar het juiste ritme. Toen dat eenmaal gevonden was, volgden snelle combinaties elkaar in ras tempo op. Het leverde ook kansen op, maar Camiel Fidom en Carlos Lopes Macedo scoorden niet. Halverwege de eerste helft was het wel raak. Het was Jos Fidom die de 1-0 liet aantekenen. Na de openingstreffer werd het spel van MSC minder. Er werd te vaak en onnodig balverlies geleden waardoor de Zwollenaren beter in het spel kwamen. Kansen leverde het voor WVF niet op. De gelijkmaker vijf minuten voor rust kwam dan ook uit de lucht vallen. Een vrije trap op 25 meter van het doel werd door de Zwollenaren prachtig over de muur gekruld en eindigde in de kruising achter de kansloze Marc Holterman. Lang had MSC niet nodig om weer op voorsprong te komen. Twee minuten later was het Jos Fidom die profiteerde van een slippertje van doelman Wibo van Dijk.
In de rust bleven Camiel Fidom en Vincent Oosterkamp achter in de kleedkamer. Stefan Liezen en Marcel Linthorst kwamen binnen de lijnen. Met name de laatste zou in de tweede helft uit groeien tot ‘man van de wedstrijd’. De van Zuidwolde overgekomen Linthorst scoorde drie keer en tilde de stand naar 5-1. Met name zijn laatste treffer was een ‘beauty’. Ook bij de zesde MSC-treffer was Linthorst betrokken, maar dan op negatieve wijze. De aanvaller gleed niet alleen de bal op de paal waardoor de alerte Kaj van Duren kon scoren, hij kwam ook zelf hard met de paal in botsing. Met een naar het zich laat aanzien vervelende ribblessure moest Linthorst vroegtijdig naar de kant.
MSC speelt zondag de laatste bekerwedstrijd in de poulefase. Er wordt in en tegen vv Steenwijk gespeeld. Aanvang 14.00 uur.