Om 15:00 uur stond in Meppel de laatste competitie wedstrijd van het seizoen voor MSC te beginnen. De vrouwen van MSC hadden vooraf nog een kleine kans om als 4e te eindigen, maar deze kans was bijzonder klein. Na 3 minuten opende Heerenveen de score al na een aanval over links. De voorzet van de flank werd mooi ingeschoten door een speelster die op de spitspositie opdook: 0-1. Een minuut later lag de bal alweer achter MSC keepster Annet Bolk, in het doel. Een vrije trap op de achterlijn, links van het doel, werd bij de eerste paal ingetikt: 0-2. Een afstraffing dreigde voor MSC na de zeer snelle 0-2 achterstand. Toch wist MSC zich na de tegendoelpunten terug te vechten in de wedstrijd. In de 10e minuut leverde dit de aansluitingstreffer op. Een prachtige cross pass van Rachel Boekweg kwam precies op maat bij Michelle Boekweg die de bal in de loop, uit de lucht langs de keepster schoot in de verre hoek: 1-2. Een minuut later was Heerenveen weer dicht bij een doelpunt. Na mooi combineren op de rechterflank werd een voorzet bij de eerste paal door de inlopende spits rakelings naast geschoten. In de 14e minuut volgde er een vrij trap voor MSC, links van het doel net buiten het strafschopgebied. Veerle Ulrich krulde de bal mooi over de muur heen, maar de keepster van Heerenveen bokste het schot uit haar doelgebied weg. Aan de andere kant kreeg Heerenveen 2 minuten later de volgende kans, maar na een vrije doorgang van een Heerenveen speelster was het Annet Bolk die in een 1 op 1 duel redding bracht met de voet. In de 20e minuut was MSC kansloos na een mooi steekpassje achter Gemma van der Kolk langs, waarna de spits van dienst de bal met de punt van de schoen in de korte hoek schoot waar Annet Bolk kansloos was: 1-3.

Na 37 minuten ging vrijwel iedereen er van uit dat de keepster van Heerenveen met rood kon vertrekken. Michelle Boekweg ging alleen op de keepster af na een lange bal van achteruit, en was eerder bij de bal dan de keepster. Boekweg probeerde de bal over de keepster heen te krullen, die vervolgens ruim buiten haar eigen strafschopgebied de bal boven het hoofd met de handen tegenhield. De scheidsrechter van deze middag gaf slechts geel omdat er volgens hem nog enkele speelsters van beide ploegen in de buurt waren, maar die liepen alleen niet in de baan van het schot. Bovendien is een dusdanige opzettelijke handsbal normaal gesproken gewoon direct rood. Uit de vrije trap die volgde lukte het MSC niet om voor gevaar te zorgen. In de 41e minuut kwam MSC wederom terug in de wedstrijd. Een hoekschop van Alberdine Heuvelman werd bij de tweede paal hard tegendraads ingekopt door Nicole Gelmers: 2-3. Toen het scorebord net op 45 minuten was gesprongen volgde er nog een hoekschop voor MSC. Identiek aan de 2-3, was het opnieuw Nicole Gelmers die uit de hoekschop van Alberdine Heuvelman bij de tweede paal hard, tegendraads, raak kopte: 3-3.

Na een aantrekkelijke eerste helft, zag het publiek een stuk minder vermakelijke tweede helft. Heerenveen viel na rust ver terug en kwam eigenlijk niet meer in haar eigen spel, wat grotendeels de verdienste was van MSC, dat goed druk zette en hard werkte. Na 55 minuten kreeg Heerenveen de enige kans waaruit het echt gevaarlijk had kunnen worden nadat de bal enigszins gelukkig in de voeten van een aanvalster belande, maar van dichtbij ging haar inzet over het MSC doel heen. Bij MSC kwam Shanna van Oosten in minuut 62 in de ploeg voor Veerle Ulrich. In de 74e minuut kreeg MSC nog een kansje. De bal kwam na een afgeslagen hoekschop bij Alberdine Heuvelman terecht, maar haar schot eindigde in het zijnet. In de 78e minuut werd Suzanne Fijnheer vervangen door Andrea Weijdema die haar laatste wedstrijd in het MSC tenue speelde. Als verrassing werd Weijdema in de 90e minuut met een publiekswissel, vervangen door Selina Tien, weer naar de kant gehaald en kreeg zij als dank een bos bloemen overhandigd. Andrea Weijdema stopt bij MSC met actief voetballen door achtervolgend blessureleed in het vorige en huidige seizoen. Komend seizoen zal Weijdema de technische staf van de MSC vrouwen versterken. Na deze wissel volgde vrij snel het laatste fluitsignaal van deze middag en eindigde het duel in 3-3. MSC is dit seizoen geëindigd op de vijfde plaats en speelt ook volgend seizoen in de landelijke eerste klasse. Na afloop werd ook scheidend trainer Jan Mulder in het zonnetje gezet met een bos bloemen, overhandigd door aanvoerster Ramona Jepma. Mulder is vier en half jaar hoofdtrainer geweest bij MSC, en loodste de Meppeler vrouwen in het seizoen 2010/’11 naar de eerste klasse. Volgend seizoen gaat Jan Mulder aan de slag als hoofdtrainer van sc Genemuiden, waar wij Jan heel veel succes toewensen, en hopelijk treffen wij elkaar nog eens in een onderling duel.