Afgelopen zaterdag verloor VR1 hun derde wedstrijd van het seizoen.

Na 90 minuten stond er 2-1 op het scorebord.

De wedstrijd werd om half 1 gespeeld, omdat de dames en begeleiding graag bij de derby aanwezig wilden zijn van heren 1. ONS nog bedankt voor de medewerking hiervoor.

ONS begon feller aan de wedstrijd en dit resulteerde ook in een aantal kansjes, maar echt gevaarlijk waren deze niet. MSC had veel last van de laaghangende zon maar bleef positioneel goedstaan. De eerste helft was daarom ook een gevecht op het middenveld en beide teams hoopte op een foutje in de verdediging. MSC maakte in de 37e minuut als eerste een fout en deze werd ook genadeloos afgestraft. Een inspeelbal op Kem werd door haar niet goed geraakt en prompt viel de bal voor de voeten van de spits en schoot binnen       1-0. MSC deed er een schepje bovenop maar een diepe bal van de achterhoede van ONS kwam zomaar bij de rechtsbuiten van ONS en deze stifte over Annet de 2-0 tegen de touwen. Hierna was het ook gelijk rust.

In de rust werden een aantal omzettingen gedaan en ONS kwam er eigenlijk niet meer aan te pas ook omdat zij last hadden van de eerdergenoemde zon. Toch hadden zij nog een 2 grote kansen. De eerste schoten ze net naast en de 2e pakte Annet goed in een 1:1 situatie. MSC werd sterker en ONS liep achteruit. Veerle speelde zichzelf goed vrij maar schoot net naast. Karin kreeg een bal in de 16 schoot goed diagonaal in maar met een uiterste krachtinspanning keerde de keepster deze bal. MSC liet het koppie niet hangen, maar voetbalde fris door. Alberdine probeerde het van 20 meter maar ook deze werd gepakt door de keepster. Met nog 9 minuten op de klok kreeg MSC een vrije trap aan de linkerkant van het veld op zo’n 25 meter van het doel. Veerle nam de vrije trap en schoot diagonaal in de kruising 2-1. MSC rook haar kans op een gelijkspel en ging vol druk zetten. Helaas stond de verdediging van ONS goed en floot de scheidsrechter na exact 90 minuten af. Eindstand dus 2-1.

Volgende week is MSC VR1 vrij. Donderdag oefenen ze thuis tegen DESZ om 20:00 uur.

Zaterdag 22 november spelen ze weer thuis voor de competitie tegen Lycurgus.

Deze wedstrijd wordt gespeeld om 15:00 uur.