Michelle Boekweg met een prachtpass, Bianca Denekamp scoort, het is wel duidelijk in welke kast die beker hoort! 1-0 Is de stand en we gaan door, Veerle Ulrich heeft de bal ze gaat ervoor. Erover? Erachter? Eronderdoor? Helaas de verdediging die goed stoort waardoor ze net die goal niet scoort.
Nu een aanval van de familie Boekweg, de zusjes, ze klaren vaak van deze klusjes maar helaas Rachel Boekweg op de lat, de keepster heeft geluk gehad. Even later toch nog een Boekie, ze legt hem strak in het linker hoekie.
Nog geen kwartier later eens even zien, ja hoor het is Selina Tien. Met 50 kmh op de teller wordt ze elke minuut sneller. Vlak voor rust langzaam naar voren, we moeten er nog eentje scoren.
Rachel heeft de bal en knalt hem koel, bij Irene Rodermond voor het doel. Voor de keepster niet te houden met een volley snoeihard in de touwen!

Het is 4-0 en het is rust er wordt door Arjan Zomerdijk en David Bottenheft wat aan de opstelling geklust. Maaike Gommans en Willeke de Boer de schoentjes aan, want het is nog niet gedaan.

Dan Blokzijl na rust hun eerste punt, maar dan weer Rachel oh wat een stunt! Net klaar met haar verhuizing pegelt ze hem loeihard in de kruising. De doelpalen trillen uit de klei, de aardbeving in Groningen vanmiddag was er niks bij! Dus zag deze dichter 5-1 op de schaal van Richter.
Blokzijl scoort nu 5-2 en even later namen zij weer de bal met zich mee. Maar het mocht niet baten, Grietje ten Hoor had ze allang in de gaten.
Dan Selina en Michelle met mooi samenspel en het is weer Michelle, jup hij telt!
Toen een corner wat een mop, zo bij Nanne Jans op de kop! Nanne kijkt… huh?! Wat was dat? De keepster lag al op haar gat. Nanne kopt zoals het hoort en is degene die het 7e doelpunt scoort.
Twee minuten later.
Bianca kaatst naar Willeke maar dat is dom! Zij heeft namelijk altijd haar schoenen andersom! Maar dit keer ga je het niet menen… zo bij de keepster door de benen! Lucky shot.. Ik geef het toe, maar de tegenstander is nog niet moe.
8-3 wordt het, we gaan los, nu is hun keepster weer de klos!
En weer Michelle zoals ik zie, na een pass van Veerle maakt ze de 9-3. Even later wordt het 9-4, maar Maaike is natuurlijk ook nog hier. Mooi gedold en uitgekapt, wij hebben het gezien… Maaike heeft de nummer 10.

De eindstand 10-5 is zeker! Een ronde verder in de beker!
Wij kunnen de wereld aan!
Dames 2 stoer kiek’n en goan!

Groetjes Sint en Piet