Het spelbeeld van vanavond is eenrichtingsverkeer. FFS houdt zich vooral bezig met tegenhouden en MSC is alleen bezig met aanvallen. FFS weet zo’n 15 minuten de deur dicht te houden, maar dan is het over. Het is Rachel Boekweg die in eerste instantie haar schot geblokt ziet worden. Bianca Denekamp legt de bal terug en uit de tweede lijn schiet Rachel wel raak, 0-1. Binnen één minuut staat MSC al op 0-2. Een mooie pass van Veerle Ulrich op Michelle Boekweg en zij omzeilt de keepster en schiet simpel binnen. FFS trapt af en ze spelen de bal direct lang op hun rechterspits, het schot wordt door Grietje ten Hoor tot corner verwerkt. De corner is voor Grietje, zij geeft een lange bal op Michelle en zij kan alleen door op de keepster. Michelle legt de bal slecht terug op de goed meelopende Bianca waardoor de stand 0-2 blijft. Even later wordt het wel 0-3, Michelle schiet haar derde van de avond binnen. Nog voor rust lopen de dames uit naar 0-5. Het vierde doelpunt komt op naam van Rachel, door een mooie pass van Michelle. Het vijfde doelpunt komt op naam van Bianca, nadat de keepster in eerste instantie redt op een schot van Maaike Gommans. Eigenlijk had het met rust 0-6 moeten staan. Op slag van rust kreeg MSC een strafschop. Grietje mocht deze nemen maar in plaats van hem tegen de touwen te schieten schoot zij de bal keihard op de kruising.

Na rust een zelfde beeld. FFS heeft de aftrap maar verspeelt de bal gelijk aan MSC. De bal komt bij Michelle terecht en zij maakt haar derde doelpunt van de avond, de stand is 0-6. Het zevende doelpunt is een eigen goal van FFS. Een harde voorzet van Michelle op Amber Knoop wordt door een verdediger in eigen doel gewerkt. Halverwege de tweede helft puntert Bianca ook haar tweede van de avond binnen. Voor keepster Grietje is er weinig aan, FFS weet eigenlijk geen aanval op te zetten. De 0-9 is wederom een doelpunt op naam van Michelle die daar mee haar vierde doelpunt van de avond maakt.
Hierna is het de beurt aan Veerle Ulrich, vorige week nog afwezig door vakantie nu is zij er weer bij. De 0-10, 0-11 en 0-12 komen alle drie op haar naam waarmee ze een zuivere hattrick maakt. Gezegd mag worden dat de 0-10 wel de mooiste van alle doelpunten deze avond was. Bij dat doelpunt passeert ze meerdere speelsters en uit een eigenlijk onmogelijke hoek weet ze met een hakballetje de keepster te passeren.
Al met al een eenvoudige wedstrijd, een klusje dat even geklaard moest worden door de dames.
Opstelling: Grietje ten Hoor, Nanne Jans (45e Lisa Snijder), Irene Rodermond, Karin Bouwman, Janine Kelder, Veerle Ulrich, Michelle Boekweg, Maaike Gommans (45e Selina Tien), Rachel Boekweg (45e Amber Knoop), Bianca Denekamp, Willeke de Boer.

Aanstaande zaterdag wacht concurrent Balk Vrouwen 1. Deze ploeg heeft net als MSC bijna al hun wedstrijden ook overtuigend gewonnen. Balk liet alleen in de eerste competitiewedstrijd tegen Aengwirden punten liggen, het wist daar niet verder dan 1-1 te komen.
Als MSC zaterdag weet te winnen in Balk dan kan thuis een week later (17 mei), bij winst op Aengwirden het kampioenschap gevierd worden.