Om 13:00 uur trapten de dames van MSC de finale op gang. Zoals gebruikelijk werd gelijk de lange bal op Michelle gespeeld, deze bal ging echter uit bij de zijlijn.  Na de ingooi van Groen-Geel komt de bal op het middenveld terecht, zowel Michelle als Janine gaan voor de bal. Beiden komen wat ongelukkig met elkaar in botsing en waar Janine gewoon opstaat en verder kan, blijft Michelle geblesseerd liggen. Uiteindelijk zal blijken dat voor Michelle de wedstrijd al binnen 1 minuut voorbij is, zonder ook maar een bal geraakt te hebben. Maaike neemt haar plek in en hoe zuur het ook is, het is niet anders, we zullen er met elkaar voor moeten gaan. Groen-Geel krijgt de eerste grote kans maar Grietje redt prima. Na 15 minuten kan MSC wat terug doen. De bal komt bij Maaike en zij weet langs de keepster te komen, het schot verdwijnt helaas net aan de verkeerde kant van de paal. Hierna moeten we lang wachten voordat MSC echt weer gevaarlijk gaat worden. Groen-Geel speelt op een hoog tempo en schuift constant een middenvelder door, hier hebben de dames grote moeite mee. Grietje moet geregeld handelend optreden en weet de deur dan ook een hele tijd dicht te houden. In  1 op 1 situatie is ze vanmiddag dan ook niet te kloppen. Vlak voor rust krijgt Rachel de bal vanaf de zijkant aangespeeld en die bedenkt om het eens vanaf zo’n 40 meter afstand te proberen. Het schot had meer verdiend maar de bal belandt op de lat. MSC snakt naar de rust en lijkt die te gaan halen met een 0-0. Toch gaat het dan op slag van rust mis. Een corner blijft hangen en die niet goed wordt weggewerkt wordt dan toch langs Grietje gewerkt. Stand 1-0 voor Groen-Geel.

In de rust wordt aangehaald dat we echt wel kansjes zullen krijgen en die moeten er dan in.
Makkelijker gezegd dan gedaan zal deze middag blijken. MSC kon niet slechter beginnen aan de 2e helft. Uit de eerste aanval van Groen-Geel is het gelijk raak. Een speelster steekt het hele veld over en weet in tweede instantie te scoren. Grietje weet in eerste instantie nog met haar voet een doelpunt te voorkomen maar is daarna kansloos. MSC blijft het proberen maar het heeft enorme pech in de afronding. Een mooie steekbal van Veerle op Bianca belandt op de paal. Groen-Geel mag het nog eens 1 op 1 proberen, maar Grietje wint wederom. In de 70e minuut krijgt MSC een uitgelezen kans om terug te komen in de wedstrijd. Groen-Geel maakt hands in het strafschopgebied en de prima fluitende Tineke Schutte kan niet anders dan de bal op de stip leggen. Maaike moet deze strafschop nemen, normaal gesproken mist ze niet. Maar deze bal wordt slecht en recht op de keepster ingeschoten waardoor de stand 2-0 blijft voor Groen-Geel. MSC probeert het echt nog wel maar het is een middag van net niet. Iedereen heeft keihard geknokt maar het zat er gewoon niet in. Als Groen-Geel dan ook nog eens fantastisch de 3-0 binnen schiet is de hoop die er nog was wel vervlogen.  Vlak voor tijd krijgt Groen-Geel nog één kans maar met een prima reflex van Grietje blijft  de stand 3-0.

Na 90 minuten fluit Tineke Schutte dan ook af. Bij Groen-Geel is de ontlading groot. Bij de dames van MSC is de teleurstelling echter groot. Weer tweede, net als vorig jaar. Het was een dag van net niet. Kopjes omhoog en op naar volgende week. Want het kampioenschap kan nog steeds gehaald worden.

Opstelling: Grietje ten Hoor, Nanne Jans, Rachel Boekweg, Janine Kelder, Karin Bouwman, Veerle Urlich, Selina Tien, Irene Rodermond, Michelle Boekweg ( 1e Maaike Gommans)(80e Amber Knoop), Bianca denekamp, Willeke de Boer ( 75e Myrthe Luchtmeijer)

Aanstaande zaterdag komt Balk op bezoek in Meppel. De dames moeten winnen. Bij elk ander resultaat zal Balk als kampioen huiswaarts keren. Wederom een finale, dus kom de dames aanmoedigen. Aanvang 13.00 uur.