De dames moesten vandaag onder andere vaste waarden Veerle Ulrich en Selina Tien missen. Zij mochten deze dag met Vrouwen 1 aftrappen in Assen.

MSC stond al binnen 10 minuten tegen een achterstand aan te kijken. Door slecht verdedigen kreeg de spits een vrije schietkans en deze liet ze niet onbenut. De bal ging over keepster Grietje heen en verdween in de boven hoek: 1-0. Er was duidelijk te makkelijk over deze wedstrijd gedacht door de dames. Hierna pakten de dames het spel op met hier en daar goeie acties. Nieuw-Balinge werd teruggedrongen op eigen helft maar de vele kansen die MSC kreeg werden niet benut.

Bianca, Michelle en Willeke waren dichtbij goals, echter stond de keepster van Nieuw-Balinge erg goed te keepen deze middag. Vlak voor rust kwam dan eindelijk de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Het was Michelle die heel netjes afrondde: 1-1. In de rust bleek dat Rachel niet meer verder kon spelen. Trainer Arjan Zomerdijk moest hierdoor de opstelling wat aanpassen. Michelle ging centraal op het middenveld spelen en Karin Koelmans kwam in het veld voor Rachel.

MSC kwam gelijk na rust op voorsprong. Een afgeslagen corner kwam weer bij Michelle terecht die vanuit de 2e lijn raak wist te schieten: 1-2. Hierna viel MSC ver terug en bleef het met vlieg- en kunstwerk overeind. In de 65e minuut komt Nieuw-Balinge op dat moment verdiend op voorsprong.Een bal door het midden werd achterin gemist en spits liet dit buitenkansje niet liggen: 2-2.

MSC bleef echter wel knokken maar er werd te onrustig gespeeld en hierdoor leden de dames veel onnodig balverlies. In de slotminuut had Michelle de winnende op haar voet liggen maar ze kon de bal net niet goed genoeg controleren zodat de bal te ver voor haar uit werd gespeeld en deze prooi werd van de keepster. Direct hierna floot de scheidsrechter af en moesten strafschoppen beslissing brengen wie er een ronde verder zou bekeren. Voor MSC namen Michelle, Maaike, Nanne, Janine en Grietje de strafschoppen. Michelle en Maaike schoten de penalty’s knap binnen. Nieuw-Balinge miste haar 2e strafschop en hierdoor kon Nanne de marge wat vergroten. Echter werd haar penalty gepakt door de goed spelende keepster van Nieuw-Balinge. Nieuw-Balinge miste hierna gelukkig ook weer. Janine schoot haar penalty nog hard binnen en Grietje stopte nog een strafschop. Hierna mocht Grietje het karwei zelf afmaken. De keepster zat er nog aan maar de bal rolde gelukkig het doel in.

MSC mocht beginnen met de strafschoppen eerste 2 waren raak. Bij Nieuw-Balinge was de eerste raak en de 2e ging naast via de paal. De 3e voor MSC werd gepakt door de keepster. In een wedstrijd waarbij MSC ver onder haar niveau heeft gespeeld hebben de dames toch de winst naar zich toe kunnen trekken. En slechte wedstrijden moet je ook maar zien te winnen.

A.s woensdag speelt Vrouwen 2 om 19.30 uur thuis een inhaalwedstrijd tegen FFS en zaterdag spelen de dames uit tegen De Blesse.