In de bespreking voorafgaand aan de wedstrijd werd er door trainer Arjan Zomerdijk nog eens benadrukt dat we niet te makkelijk over deze wedstrijd moesten denken. Focus. Dat was het woord. Scherp zijn en de bal het werk laten doen. Dit liep iets anders dan gepland….

Om 14.30 uur werd er in de stromende regen afgetrapt in Balk. We begonnen te zenuwachtig. Direct na de aftrap onderschepten we de bal en wilden we weer van achteruit opbouwen. De linkerflank werd gezocht maar er werd heel erg slordig balverlies geleden. De spits van Balk profiteerde hier goed van want ze schoot de bal zo over Grietje heen. 1-0 achter, en dat al na 1 minuut voetballen.
Nu zou je denken dat de dames allemaal wakker waren geworden en met z’n allen gretig op zoek zouden gaan naar de gelijkmaker. Helaas. Ook dit ging niet helemaal volgens afspraak. Door zeer knullig uitverdedigen kwam de bal bij Grietje terecht en zij wilde de spits uitkappen. Ze kwam helaas ten val en weer profiteerde Balk van ons zwakke spel. 2-0. Dit was overigens al na 3 minuten spelen. Dit was natuurlijk een behoorlijke klap voor MSC want dit hadden we nog niet meegemaakt. Hierna pakten de dames het toch enigszins weer een beetje op. De combinaties werden gezocht en we probeerden toch steeds meer de aanval te zoeken. MSC had toch wel wat moeite met het fysieke spel van Balk. Er werden behoorlijk wat overtredingen gemaakt maar de scheids vond het allemaal wel goed vandaag. Rond de 25ste minuut scoorde Michelle vanaf de rand 16 meter de 2-1. Met deze stand gingen we rusten.

In de rust wachtte ons een dikke donderspeech van de trainer. Er moest de tweede helft duidelijk uit een ander vaatje getapt worden want met deze instelling zouden we er echt niet komen. Dan kun je alle wedstrijden bijna met dubbele cijfers winnen, maar de wedstrijden waar het echt om gaat moet je er ook gewoon staan als team. Die zenuwen moesten plaats maken voor felheid! Geen slappe hap meer, dat was de afspraak.

In de tweede helft was het spelbeeld helaas hetzelfde. De verdediging had het vandaag moeilijk met de snelle voorhoede van Balk. Hoge ballen werden niet goed ingeschat, en Balk was overal een stapje sneller. Dit resulteerde vrij snel na rust in de 3-1. MSC creëerde heel sporadisch nog een kansje maar dit leverde niks op want de keepster van Balk stond goed te keepen.
Rond de 70ste minuut werd Veerle wel heel erg overduidelijk neergehaald in de 16 meter. De scheids stond er bovenop maar ook dit keer was er volgens hem niet aan de hand. Waren de dames al aardig gefrustreerd dat het vandaag niet lukte, dit hielp zeker niet! Een kwartier voor tijd strafte Balk ons nog harder af door met een mooie aanval de 4-1 tegen de touwen te knallen. Dit was tevens de eindstand.

Verliezen, hoe voelde dat ook alweer? Nou zo dus. We hebben als team gefaald. Winnen doe je met z’n allen, maar verliezen ook. Volgende week bij winst dus geen feest op sportpark Ezinge. Gelukkig hebben we het nog wel in eigen hand.
17 Mei spelen we om 13.00 uur thuis tegen Aengwirden Vr1 en op 31 mei staat de return tegen Balk Vr1 op het programma. Mochten we deze wedstrijden beide winnen dan is daar toch nog steeds het kampioenschap¨voor ons. Deze week moet er weer lekker getraind worden om zo de koppies omhoog te krijgen! Misschien was het wel even goed om eens te verliezen. Nu staan we weer op scherp en weten we weer dat niet alles ons aan komt waaien.

24 mei 2014 staat de bekerfinale op het programma in Eelde. Tegenstander is Groen-Geel. We gaan met de bus en er is nog plek! Geef je z.s.m. op bij onze leider David Bottenheft!