Om 12.30u werd er afgetrapt op het kunstgras veld. Aengwirden begon scherper aan de wedstrijd dan MSC, en na 15 minuten spelen keek MSC  weer tegen een achterstand aan.  Het was Aengwirden dat vlot omschakelde na dat MSC een corner had gehad. Aengwirden kwam in een man meer positie voor het doel te staan, in eerste instantie kon keepster Grietje ten Hoor de bal nog keren, maar in de rebound was ze kansloos. Een paar min. later kregen de bezoekers wederom een dot van een kans dit keer kon Grietje de bal nog tot corner verwerken. Hierna namen de dames uit Meppel het spel over. Werd eerst nog een kneiter van een kans gemist door Bianca Denekamp, een paar minuten later maakte ze wel de 1-1 na een voorzet van Shanna van Oosten. MSC bleef daarna druk houden en kwam ook nog voor de rust op voorsprong. Een perfecte steekbal van Selina Tien op Dimitra Theocharis stelde haar in staat om 1 op 1 de 2-1 te maken. Kort hierna volgt de rust.
In de 2e helft speelt een veel sterker MSC dat ook vlot uitloopt naar een 4-1 voorsprong. Eerst is het Elien de Vries die de keepster in de lange hoek passeert nadat de bal was terug gelegd door Bianca Denekamp. Daarna kopt Joyce Bloemert onhoudbaar binnen uit een corner van Dimitra Theocharis. De wedstrijd lijkt op dat moment binnen, maar vanuit het niets komt Aengwirden op 4-2. Op het moment dat de spits wordt aangespeeld in het strafschop gebied fluit de scheidsrechter en wijst naar de penalty stip. De spelers van MSC begrijpen er helemaal niks van. Sinterklaas is vroeg begonnen met cadeautjes uitdelen. Het buitenkansje wordt uitstekend benut door Aengwirden. De spits schiet de bal laag in de linkerhoek , keepster Grietje ten Hoor kiest voor de andere hoek. MSC krijgt 10 min. voor tijd nogmaals een corner.  Weer wordt de bal genomen door Dimitra Theocharis en ook dit keer knikt  Joyce Bloemert de bal binnen, haar 2e van de middag. Vlak voor tijd krijgt Shanna van Oosten nog een goeie kans, Ze probeert de bal over de uitkomende keepster heen te koppen. De bal verdwijnt over het doel. Beide speelster blijven geblesseerd op de grond liggen. De keepster van Aengwirden staat vlot weer. Shanna van Oosten moet uiteindelijk het veld geblesseerd verlaten. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde. MSC gaat volgende week op bezoek bij Flevo Boys 2 en heeft daar genoeg aan 1 punt ,om definitief zeker te zijn van een plek bij de eerst  5 die recht geeft op de promotie poule. Aanvang wedstrijd is om 14.30u.