In het duel tegen koploper HTC ging het zaterdag in de eerste 10 minuten redelijk gelijk op, maar de eerste kans was toch voor HTC. De spits liep alleen door op keepster Annet, na een prima steekpass, maar Annet kwam als winnaar uit deze 1 op 1 situatie. Een corner die uiteindelijk niks opleverde was het enige wat overbleef voor HTC. MSC ging iets makkelijker voetballen en kreeg ook wat kansjes. Of de keepster pakte de bal of er werd net op laatste moment goed verdedigd door HTC. In de 27e minuut kreeg Kem de bal die Judith wegstuurde. Deze bal was eigenlijk te hard maar omdat Judith haar snelheid weer tentoonstelde moest de linksback er wel erachteraan. Zij hield echter de bal binnen voor Judith die op haar beurt Layla inspeelde zij zag in een oogwek Kirsten op de 16 staan, en laatstgenoemde schoot de bal achter de keepster. 0-1. HTC drong aan maar Annet hield met enkele goede reddingen de nul, waardoor we dus met een 0-1 voorsprong gingen rusten.

Het begin van de 2e helft was eigenlijk een kopie van het laatse kwartier van de eerste helft. HTC drong sterk aan maar echt uitgespeelde kansen kregen ze niet. Er waren wat schoten en voorzetten maar of Annet greep in of de ijzersterke verdediging werkte simpel weg. MSC kreeg grip en kwam er een aantal keren gevaarlijk uit via Kirsten, Judith of Karin, maar echte doelpuntijke kansen kwamen hier niet uit. In de 80e minuut kreeg MSC een vrije trap op een meter of 20 van het doel, na een overtreding op een van de spitsen. Veerle trapte de bal hard op de lat en zo bleef het dus spannend. Een gevecht voor iedere bal leverde dit op. De laatste kans was echter voor HTC. De uitstekend keepende Annet kon nog net een vingertop tegen de bal krijgen na een voorzet van de linkerkant, dat dit uiteindelijk genoeg was bleek dat de spits van HTC niet goed uitkwam en de bal schampte en naastkopte. Na 7 minuten extra speeltijd floot de scheidsrechter af.

Tegen HTC streed MSC Vrouwen 1 als team. Met elkaar geknokt voor een goede uitslag. Klasse en dit smaakt naar meer! Te beginnen morgen om 15.00 uur thuis tegen HZVV.