Er waren slechts duizend mensen op de derby afgekomen, terwijl de voorgaande edities steeds het dubbele trokken. Die zagen dat MSC aanviel en Alcides de opponent compact gegroepeerd opwachtte om vanuit de tegenstoot gevaarlijk te worden. Toch was de eerste grote kans voor MSC toen Justin Benjamins rakelings over schoot. Na 14 minuten kwam MSC op voorsprong. Stephan Besuijen zette Jos Fidom alleen voor Alcides doelman Danny Bos en Fidom mikte raak 1-0. Twee minuten later was het al weer gelijk toen Rick-Jan de Groot een voorzet van Roy Visscher raak kopte: 1-1.

Sterke eerste helft Visscher

De af en toe ongrijpbare Visscher was de smaakmaker in de eerste helft. Een op een voorzet lijkende streep werd door MSC doelman Marc Holterman net over getikt. Visscher zag nog een kopbal door Vincent Oosterkamp van de lijn gehaald worden en de vleugelaanvaller schoot uit de draai net over. MSC had een gevaarlijke vrije trap van Oosterkamp in huis en Bjorn Bakker stuitte van dichtbij op Bos. Martijn Bosman was opnieuw op aangeven van Visscher voor Alcides dicht bij de tweede, maar Bosman mikte naast.

Na rust waren de eerste kansen voor Alcides. Yannick Kaluzi stuitte op Holterman en Visscher joeg een bal over. Dat waren de laatste wapenfeiten van Alcides, want MSC nam de regie daarna stevig in handen. Na een lange bal van Bakker schoot Jos Fidom MSC na 57 minuten op voorsprong. Vijf minuten later was de wedstrijd gelopen toen Camiel Fidom na voorbereidend werk van Justin Benjamins er 3-1 van maakte.

Justin Benjamins, Camiel Fidom en Bakker kregen nog behoorlijke kansen voor MSC. De grootste was voor Carlos Lopes Macedo nadat Jos Fidom de hele Alcides defensie zoek speelde. Voor open doel mikte Macedo echter naast. Alcides liet het laatste half uur niets meer zien en de Meppeler derby kreeg met MSC de terechte winnaar.

Goed begin

“De eerste helft begonnen we goed en namen we het initiatief”, aldus MSC trainer Herman Scherpen. “Na de 1-0 ging het tempo naar beneden, we werden te ongeduldig en maakten daardoor te moeilijke keuzes en we stonden ook niet goed”.

Ook over het begin van de tweede helft was Scherpen ontevreden. “We begonnen niet goed, maar toen we de 2-1 maakten was het over en zeker toen de 3-1 viel”. Scherpen vond de winst terecht: “Wij waren meer aan de bal en we speelden actievoetbal en zij reactievoetbal. Bovendien hebben we iets meer kwaliteit dan Alcides”.

Geslacht door lopende spelers

“We worden weer geslacht door lopende middenvelders. Daar baal ik van”, aldus Alcides trainer Casper Goedkoop na afloop. “Onze hele as werd open getrokken door die diepe ballen van hun en toen was het over”. Toch was er enige tevredenheid bij Goedkoop: “Je staat een uur lang wel goed en je creëert ook de nodige kansen”.

“Alcides is nog geen ingespeeld team”, vervolgde Goedkoop. “Dat komt nog wel. Het duurde vanavond een uur dat is niet voldoende om de punten te pakken. Je doet jezelf echt te kort”. Ook het idee dat er een derby gespeeld werd ontbrak aldus Goedkoop: “Ik heb de echte spirit gemist”.

Terwijl de wolken aan de ene kant van sportpark Ezinge voor Alcides steeds donkerder worden klaart het aan de andere kant bij MSC op. Maar Scherpen wil zich nog geen spekkoper noemen: “We krijgen in het paasweekeinde twee inhaalwedstrijden en daarna zien we wel waar we staan”.

Bron: Andor Heij / TweeNul.nl