MSC heeft dinsdagavond de lastige inhaalwedstrijd tegen VCG in winst weten om te zetten. Na 90 minuten stond er een 2-3 eindstand op het scorebord. Tien minuten voor tijd was het Dave Everts die de bevrijdende derde treffer binnenkopte.

Een heel onrustig spelend MSC keek al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Het was de snelle Enrico Schonewille, met 18 treffers topscorer van VCG, die het duel aanging met Jort Veelo. De laatste was in eerste instantie de aanvaller te slim af, maar moest in tweede instantie toch toestaan dat Schonewille kon schieten. De aanvaller legde de bal in de korte hoek achter Holterman. Met een beetje geluk was het MSC dat daarna scoorde. Een vrije trap van Jort Veelo wetrd slecht weggewerkt en belandde opnieuw voor de voeten van Veelo. Die schoot de bal in en zag tot zijn vreugde dat het leer via een been buiten bereik van de keeper over de lijn ging: 1-1.

Het duel ging daarna op en neer. MSC kreeg kansen maar benutte deze niet. VCG deed dat beter. MSC schakelde halverwege de eerste helft te traag om en de wit-zwarte verdediging liet zich andermaal in de luren leggen door de snelle aanvallers van de thuisclub. Na 3,4 passes stond de VCG-spits vrij voor Holterman om de 2-1 binnen te tikken. Niet veel later was het alweer gelijk. Een corner belandde bij de tweede paal voor de voeten van Luc van 3de Logt. Die bedacht zich niet en peerde de bal tussen een woud van benen door in de korte hoek: 2-2. MSC bleef daarna het betere van het spel houden, kreeg ook kansen maar scoorde niet. Via spaarzame uitvallen bleef VCG gevaarlijk, maar doelman Holterman kwam niet meer in de problemen.

Dat beeld bleef ook na rust. MSC had het heft in handen, maar de snelle uitvallen van de thuisploeg bleven gevaarlijk. Ondertussen kreeg MSC de mooiste kansen, maar de spitsen hadden het vizier niet op scherp. Even leek MSC nog een draai om de oren te krijgen toen een kwartier voor tijd een middenvelder van VCG alleen op Holterman af kon en de doelman ook nog eens passeerde. De vreugde bij de thuisploeg was van korte duur. De prima leidende scheidsrechter Hoorn uit Zuidwolde nam het vlagsignaal van Henk van Egten wegens buitenspel over en keurde de treffer af. Vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak. Dave Everts kopte een fantastische voorzet binnen en bezorgde MSC zo drie belangrijke punten.

Komende zaterdag speelt MSC om 17.00 uur in Steenwijk tegen Steenwijker Boys, de nummer 3 op de ranglijst.