MSC 1 heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop gewonnen. In Dronten werd zaterdag Reaal met 4-1 verslagen. Door de zege is MSC naar de 3e plaats gestegen.

Deze wedstrijd begon al om 13.30 uur. MSC was akkoord gegaan met het vervroegen van de wedstrijd omdat bij de thuisclub, de club waar Hakim Ziyech zijn voetbalcarrière is begonnen, veel Marokkaanse spelers de WK kwartfinale tussen Marokko en Portugal wilden zien.

Op een ijskoud licht bevroren hoofdveld vormden de pupillenteams van JO9 een erehaag voor de spelers en werden er fakkels afgestoken. Het leek wel even of AC Milan en Juventus tegenover elkaar stonden want het tenue van de thuisclub is identiek aan die van Milan en die van MSC lijkt natuurlijk op die van de Oude Dame uit Turijn. MSC was het minst onder de indruk van de opkomst, want het nam direct het heft in handen. In een rommelige beginfase werd een doelpunt van MSC wegens buitenspel afgekeurd. Wel namen de wit-zwarten al vroeg in de wedstrijd de leiding. Het was Yves Spruijt die score opende met een mooi schot van afstand. Bij MSC zorgden de aanvallers Naoufal Essayah, Lofti Elkhatari en de boomlange spits Björn Lefferts voor een constante dreiging.

In de 18e minuut brak MSC opnieuw snel uit en bekroonde spits Björn de counter met een fraaie schuiver in de verre hoek: 0-2. Na deze 0-2 probeerde Reaal Dronten uit alle macht iets te forceren.
In de 26e minuut werd Taha Fawzi neergelegd in het Meppelse strafschopgebied en ging de bal op de stip. Deze strafschop werd feilloos door Roberto Doufikar benut die snoeihard de 1-2 tegen de touwen schoot.

Na rust behield MSC een veldoverwicht en in de 53e minuut was het Lofti Elkhatari die met een listige schuiver via binnenkant paal de 1-3 voor MSC aantekende. In de 56e minuut werd de eindstand op 14 bepaald. Dit via een oogstrelende en perfecte aanval van MSC waar smaakmaker Lofti Elkhatari met een slimme steekbal de boomlange Bjorn Lefferts wist te bereiken. De look a like van Wout Weghorst scoorde vervolgens met een bekeken schuiver de 1-4 voor MSC Meppel. De rood zwarten zagen daarna nog de Meppelers Jaron Keizer, Jesse Bakker en aanvoerder Yves Spruijt mooie kansen missen.

Vervelend nog wel de op het oog ernstige blessure voor Reaal aanvaller Tarik Ibrahim. Hij kwam lelijk te vallen en totaal verkeerd op zijn schouder terecht. De kermende pijnkreten van Tarik waren over het hele sportpark te horen en gelukkig wist MSC-verzorger Hajo van der Helm de schouder weer terug in de kom te zetten.

Voor MSC is nu de winterstop aangebroken. De komende weken wordt er nog wel getraind op het veld en in de zaal, want MSC neemt ook deel aan het Futsal Toernooi in Meppel en het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. De selectie reist op vrijdag 13 januari naar Portugal om zich in Albufeira voor te bereiden op de belangrijke herstart van de competitie. MSC begint op 4 februari om 15.00 uur de tweede helft van de competitie met een thuiswedstrijd tegen sv Zalk. Een week later volgt de uitwedstrijd tegen koploper CSV’28.