De thuisploeg nam naar een kwartier de leiding. Het was Jaap Davids die doelman Marc Holterman verschalkte met een vrije trap. Over en weer vielen veel kansen te noteren. Marcel Linthorst, Camiel Fidom en Kaj van Duuren waren dichtbij de gelijkmaker, maar scoorden niet. Vlak voor rust was het Sebastian Sparenberg die wel scoorde. Hij kopte een strakke voorzet van Robert Schonewille binnen.
Na rust was MSC de betere ploeg. Ook nu kregen de Meppelers kansen, maar scoorden niet. Uiteindelijk was het in de 70e minuut wel raak. Een inzet van de uitstekend spelende Jos Fidom werd gekeerd. Met een halve omhaal schoot Kaj van Duuren daarna de bal tegendraads in en scoorde 2-1. RKHVV drong daarna aan, kreeg kansen op 2-2, maar de Meppeler defensie hield stand. Door de zege is MSC naar de derde plaats in de Hoofdklasse C gestegen.