MSC nam van meet af aan het initiatief tegen de zaterdag 1e klasser. Het was duidelijk een maatje te groot en creëerde voldoende kansen ondanks dat de thuisploeg de ruimtes klein hield. In de 25e minuut opende Tjisse Kerkstra de score, 0-1. Hij knikte een voorzet van Stefan Besuijen hard binnen. De 0-1 ruststand was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen, maar dit zou in het kwartier na de pauze recht getrokken worden. Robert Schonewille verdubbelde in de 51e minuut de marge door een afgeslagen corner die opnieuw werd ingebracht door Tonnis de Vries raak te koppen, 0-2. Acht minuten later was het Kerkstra die met zijn tweede de eindstand op 0-3 bepaalde. Na een fraaie combinatie tussen de Vries en Camiel Fidom fungeerde Kerkstra als eindstation. Trainer Leo Blom toonde zich tevreden over het vertoonde spel en de vorderingen in de voorbereiding. “We maken duidelijk progressie in de voorbereiding zowel speltechnisch als fysiek. Sommigen staan er beter op dan vorig jaar en hebben een stap gemaakt. Natuurlijk gaat er vandaag nog het nodige mis en kan er nog veel verbeterd worden, maar daar is de voorbereiding voor. We hebben vandaag dwingend gespeeld en voldoende kansen gekregen tegen een ver inzakkende tegenstander. Dat is positief.”
Zondag komt vv Emmen in Meppel op bezoek. Het duel tegen de zondag eersteklasser begint om 14.00 uur.

Opstelling MSC: Marc Holterman (Lennard Fledderus), Melchior Schoenmakers, Tjisse Kerkstra (Hilbert Noordermeer), Menno van Dam, Stephan Besuijen, Hassan El Ghazi, Arnold Otten, Robert Schonewille, Tobias Draaisma (Wesley Bezemer), Camiel Fidom, Tonnis de Vries.