MSC 1 heeft zaterdag de voorlaatste competitiewedstrijd op eigen veld weten te winnen. VSW werd met 4-0 verslagen. Voor de ploeg uit Windesheim betekende de nederlaag degradatie naar de nieuw te vormen oostelijke 5e klasse. VSW krijgt hierbij gezelschap van in ieder geval Kampen en Zalk.

In een redelijk gelijk opgaande was het MSC dat na een kwartier de score opende. Het was Björn Lefferts die attent reageerde bij een hoekschop: 1-0. MSC hield wel het overwicht, maar speelde op het bar slechte veld veel te onrustig en koos te vaak voor de lange bal. Halverwege de 1e helft leek VSW zelfs op gelijke te komen, toen Joey Platenkamp scoorde. Hij deed dit volgens grensrechter Wubbo Veldman vanuit buitenspelpositie. Het feest ging dus niet door en de stand bleef 1-0. Na rust stelde MSC orde op zaken. Eerst was het Jeen Brand die scoorde. De middenvelder kreeg op de rand van het strafschopgebied de gelegenheid om te schieten en volleerde de bal prachtig achter de VSW-doelman. Niet veel later besliste invaller Mart Jonkers de wedstrijd. Met een prachtige voetbeweging zette hij na een mooie voorzet van Naoufal Essayah de doelman op het verkeerde been: 3-0. Het slotakkoord kwam op naam van diezelfde Essayah: 4-0.

Met nog twee duels te spelen heeft MSC nog een heel klein kansje op de titel in de 4e klasse. De grootste kans heeft ’s-Heerenbroek dat gisteren koploper CSV’28 met 1-0 versloeg en nu zelf koploper is. MSC heeft 4 punten achterstand op ’s-Heerenbroek. CSV’28 staat twee punten achter de koploper. MSC speelt nog wel een belangrijke thuiswedstrijd. Op 13 mei komt Reaal Dronten op bezoek. Die ploeg moet nog twee duels inhalen. Worden die gewonnen, dan kan het nog de 2e plaats en de nacompetitie bereiken. MSC heeft al een periodetitel op zak.