In de rubriek Muis in het Web in het Dagblad van het Noorden van dinsdag 27 april wordt aandacht besteed aan de internetsites van de twee Meppeler voetbalverenigingen M.S.C.-Datell en MVV Alcides. De centrale vraag in het vergelijkende onderzoek is: ‘Hebben de webpagina’s nut? Of heb je er juist helemaal niets aan?
In het artikel wordt gerept over steeds meer geluiden die in Meppel opgaan om de voetbalverenigingen M.S.C.-Datell en Alcides te laten fuseren. Wat M.S.C.-Datell betreft is daar absoluut geen sprake van. Op dit moment is er op financiële, organisatorische en sportieve grond absoluut geen aanleiding om hierover na te denken.
Maar goed even terug naar de vergelijk van de sites. De belangrijkste conclusie van de redacteur van het Dagblad van het Noorden staat eigenlijk al in de kop van het artikel: ‘M.S.C. wint het ook op het web van Alcides’. De site van M.S.C-Datell is makkelijker toegankelijk, overzichtelijker, biedt meer informatie en is snel. Een klein minpuntje wordt ook genoemd. Het is niet echt duidelijk hoe je terugkomt naar de homepagina (bij deze al opgelost). Al met al een prima beoordeling en volgende zinsnede van de redacteur: ‘de site van MSC-Datell straalt veel meer liefde voor het vak uit dan die van Alcides’ is een compliment voor de mensen die zich bezighouden met de site van onze club.
Het artikel is te lezen op pagina 12 van het Dagblad van het Noorden van dinsdag 27 april 2004.