MSC Dames 1 ontving afgelopen zaterdag Muntendam dames 1. In het verleden altijd een zeer geduchte tegenstander, waar de Meppeler dames nog nooit van gewonnen hadden. De bezoekers hebben echter door het vertrek van enkele basisspeelsters en een groot aantal blessures veel aan kwaliteit ingeboet. De Meppeler ploeg daarentegen was dit seizoen door de komst van Alberdine Heuvelman en Gemma van der Kolk behoorlijk versterkt. Trainer Jan Mulder kon vandaag ook beschikken over een voltallige en blessurevrije selectie. Met deze wetenschap en getuige de stand, Muntendam stond op de laatste plaats met 0 punten en MSC in de middenmoot, moest een Meppeler overwinning zeker mogelijk zijn. En dat werd het ook. In een doelpuntrijke wedstrijd werd Muntendam met zeer goed voetbal  verslagen met 14-0. De Meppeler doelpunten kwamen op naam van Michelle Boekweg (7 X),Armina Besic (4 X), Malenthe Lugtmeier (1 X), Dimitra Theocharis (1X) en Shanna van Oosten (1 X). Complimenten voor de dames van MSC, die heel goed en verzorgd voetbal lieten zien. En zeker niet voor eigen succes gingen, waardoor deze uitslag tot stand kon komen.

Maar zeker ook de complimenten voor de dames uit Muntendam, die ondanks de omstandigheden waarin zij verkeren, op uiterst sportieve wijze hun wedstrijd speelden. Zij verdienen dan ook veel respect voor de wijze waarop zij hun competitieverplichtingen vervullen; dit ondanks de resultaten.

Volgende week wacht MSC de uitwedstrijd in Ede tegen Blauw Geel 55 uit Ede. Een belangrijke wedstrijd ; Blauw Geel 55 is een ploeg met slechts 4 punten achterstand op MSC.  Met winst kan de Meppeler ploeg meer afstand nemen van de degradatiezone; bij verlies of een gelijkspel komt de degradatiezone weer in zicht. Een mooi vooruitzicht op een spannende wedstrijd volgende week in Ede.