In de eerste helft was er amper sprake van uitgespeelde kansen. De scoringsmogelijkheden kwamen vooral voort uit dode spelmomenten. In de 15e minuut kopte Arnold Otten, die deze zondag werd gehuldigd vanwege zijn 200e wedstrijd voor MSC, een kopbal van Jan Hooiveld van de doellijn. Op slag van rust werd het ineens 1-0 voor MSC. Een scherp indraaiende corner van Stefan Bollen (ook deze zondag weer de gevaarlijkste man bij de Meppelers) waaide tot verbazing van vriend en vijand in een keer in het doel van WKE.
Na rust had WKE de wind mee en begon het aan een lange reeks van aanvalsgolven. MSC kwam bijna niet meer de middellijn over en het was wachten op de gelijkmaker. In de 63e minuut viel de verdiende 1-1 na een vloeiende aanval over meerdere schijven. Jan Hooiveld was de maker ervan.
In de 74e minuut stoomde WKE-rechtsback Dennis Loer op. Hij passeerde onderweg enkele MSC’ers en op zijn loepzuivere uithaal had doelman Holterman geen verweer: 1-2.