Goed voorbereid ging de ploeg van Yves Heskamp van start. Immers was dit duel cruciaal voor de aansluiting met de top in de 5e klasse A, daar waren de spelers uit Meppel zich goed van bewust. De verdediging, Bram Beijer, Loko Hau, Frank Mol, met aan het roer aanvoerder Tim Veenema stonden perfect hun mannetje. Steeds goed gecoacht door de goed keepende Marc Holterman wisten de Boornbergummers geen raad met de spaarzame kansen, 3 stuks, die hun geboden werd. Met de vrijheid die beide backs kregen werd dankbaar gebruik van gemaakt. Met regelmaat fungeerden Beijer en Hau als vleugelspitsen waardoor de aanval telkens sterke ondersteuning kreeg. Na een aantal speldenprikken aan de kant van Msc zag Florian Gijzen in de 27e minuut zijn kans schoon en schoot de afgeslagen bal in de verre hoek. Dik verdiend stond Msc op voorsprong, 0-1.

Het middenveld, Pieter Hoekstra, Wesley Bezemer, Joel Danhof en Jille Ganzinga trakteerden het publiek met mooie combinaties waardoor met regelmaat het spitsenduo Lars Padding en Florian Gijzen in stelling gebracht kon worden. In de 38e minuut was het weer raak, Florian Gijzen die goed het overzicht hield schoof de bal naar de vrijstaande Lars Padding die vervolgens zijn bewaker omzeilde en hard de 0-2 binnenschoot. Een prima uitslag om de thee op te gaan zoeken.

Na de thee ging Msc verder met waar het voor de rust ook goed in was, druk zetten op de tegenstander, zorgen dat zij de fout gingen maken en goed combineren. In de uiterst sportieve wedstrijd moest Lars Padding na 10 minuten spelen het veld ruimen met een opgezwollen enkel. Mels Huisman was zijn vervanger. De uitslag had uiteindelijk hoger uit kunnen vallen, Jille Ganzinga die vrij voor de keeper kwam maar zijn inzet gekeerd zag worden, Floran Gijzen die op de paal schoot en een glaszuiver doelpunt van Mels Huisman die onterecht wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd. De mooiste actie deze middag kwam van Marc Holterman die van achteruit een splijtende pass op de voorhoede gaf, Florian Gijzen anticipeerde goed op de snelheid van de bal en kwam zodoende vrij voor de keeper te staan en schoof de bal langs de keeper in de doelmond, 0-3.

Max van Dijk en Bart-Jan Smid werden ook nog binnen de lijnen gebracht. Ook zij gingen moeiteloos mee in het goede spel van Msc. En als de Meppelers deze vorm kunnen vasthouden gaan we nog mooie dingen zien van deze ploeg.