Het publiek zag vanaf de eerste minuut twee strijdende ploegen. MSC in de gebruikelijke organisatie, een 4-4-2 systeem en Veno dat verdedigend goed stond en zich in eerste instantie puur op de counter richtte. Met diezelfde verdediging had de aanval van MSC het ontzettend lastig. Beide ploegen brachten een aantal acties op de mat maar echte uitgespeelde kansen waren er niet. Wel was het zuur dat in de 37e minuut Daniel Knoll met direct rood naar de kleedkamer werd gestuurd. De scheidsrechter interpreteerde de actie als gevaarlijk met twee benen in komen glijden en bewust de tegenstander willen raken. Met tien man moest MSC zien door te breken. Vlak voor rust had de uitstekende spelende Peter van Baardewijk nog wel een kans maar dat bleef ook bij een kans. Met de brilstand kon de thee worden opgezocht en was het een taak van het trainersduo Heskamp / Ganzinga om de spelers zo gemotiveerd te krijgen dat ze het gemis van Knoll met tien man kunnen opvangen.

Na rust ging Veno anders spelen dan in het grootste gedeelte van de eerste helft. Veel meer werd de aanval opgezocht, immers er was een man meer situatie ontstaan. Toch wist Veno dit niet goed uit te buiten. De verdediging o.l.v. de uitstekend keepende Marc Holterman hield stand tegen het offensief. In de 55e minuut moest Frank Mol er door en blessure vanaf en werd vervangen door Bart-Jan Smid die als enige taak had om spits Brian Nieweg van Veno uit te schakelen zodat hij niet in zijn eigen spel kon komen, iets wat Smid uitstekend deed, Nieweg werd een kwartier voor tijd gewisseld. Qua inzet en strijd was het een van de beste tweede helften van het seizoen al was het in minuut negenenvijftig billen knijpen. Aanvoerder van Bruggen was door gebroken en ging recht op de goal af en  passeerde Marc Holterman. Waar iedereen dacht dat Veno op voorsprong zou komen was het Tim Venema die goed was mee gelopen en de bal op de lijn wist te redden. In het laatste deel van de tweede helft lukte het MSC om de rug weer te rechten en kwamen er nog een aantal kansen voorbij, waarbij Wesley Bezemer wel de grootste kans en dan had MSCmaar zo deze wedstrijd kunnen winnen.

Na afloop was MSC blij met een punt, met tien man waren ze zeker in de tweede helft de morele winnaar. MSCdeelt nu de eerste plaats met Sleat dat met 9-2 van Oudega wist te winnen. Als MSC doet wat het moet doen, er is een voorsprong van zes doelpunten op Sleat, kan volgende week de eerste periode worden binnen gehaald. Het team van Heskamp speelt dan in IJlst tegen het een na laatst geklasseerde IJVC, aanvang 14.30 uur