Vol goede moed werd de reis naar IJlst per bus afgelegd. Supporters mee dus daar heeft het zeker niet aan gelegen. Door blessures en een schorsing moesten Heskamp en Ganzinga creatief zijn in hun opstelling, op papier is dat zeker gelukt. Vanaf de eerste minuut verliep het spel van MSC te traag waardoor al vrij vlot IJVC het spel overnam. Dat waren de Meppelers niet gewend. Met regelmaat braken de Friezen door de defensie waardoor Marc Holterman in de eerste helft veel werk te doen kreeg. Zuur was het moment in de 26e minuut, Tim Veenema speelde de bal te zacht terug op Marc Holterman waardoor de spits van IJVC kon profiteren en de 1-0 op het scorebord kon laten zetten. Msc kreeg genoeg kansen, daarvan had er zeker een doelpunt gemaakt moeten worden. Maar de ploeg van Heskamp kamt al weken met een lichte voetbaldepressie, waardoor het moeizaam weet te scoren, slechts een doelpunt uit de laatste drie wedstrijden. Bart-Jan Smid moest in de 34e minuut aan de noodrem trekken, hij ontsnapte aan een rode kaart. Nee de ploeg ging zeker in deze fase meer tegen zichzelf spelen dan tegen de tegenstander.

Na de thee paste Heskamp twee wissels toe, er moest duidelijk uit een ander vaatje getapt worden. Zowel Meeuwes als Smid mochten hun plaatsen afstaan aan Jonker en Gijzen. Er werd nu met drie aanvallers gespeeld en dat wierp zeker in het eerste kwartier van de tweede helft zijn vruchten af alleen werd er niet gescoord. Achtereenvolgens kopte Mels Huisman net naast, schoot Florian Gijzen rakelings naast, schoot Huisman net over de kruising en had Gijzen nog een dot van een kopkans waarbij de keeper van IJlst nog met de toppen van de vingers aan de bal zat. Het werd een race tegen de klok, immers moesten er in deze fase nog twee doelpunten gemaakt worden om aan de leiding te blijven in de competitie. Een ongeschreven wet in de voetballerij, als jij de doelpunten niet maakt doet de tegenstander dit wel werd ook deze middag van kracht. De spaarzame uitbraken die IJVC kreeg werd in de 83e minuut bekroond met een doelpunt, 2-0. Een ieder wist dat de wedstrijd gespeeld was en dat MSC de wonden kon gaan likken.

De vooraf gemaakte afspraak op twitter van @BoAn1967 om bij winst van IJvc € 50,- in de KWF-pot te storten kon na de wedstrijd ook gerealiseerd worden. Nadat de MSC’ers wel de prijzen wisten te winnen met het rad van fortuin, dat door de scheidende voorzitter aan elkaar werd gepraat, kon de bus worden opgezocht. Tijd voor een vakantie, even geen voetbal want zoals een trouwe supporter bij MSC vaak verkondigd, er is nog meer dan voetbal in de wereld. En zo is het!!