MSC dat een mooie overwinningsreeks achter de rug heeft was van plan om deze reeks voort te zetten. Maar Bakhuizen was zeker van plan om hier niet aan mee te werken. De Friezen hadden de eerste helft het betere van het spel, agressiever, korter op de man zetten en goed gebruik maken van de vleugels. Met regelmaat kwam de tegenstander van Msc dan ook in het doelgebied van Marc Holterman. De Meppelers hadden het te danken aan de attent spelende Loko Hau en Marc Holterman dat de nul werd behouden. Na een half uur spelen zagen de toeschouwers dat scheidsrechter Janssen een doelpunt afkeurde doordat even daarvoor twee spelers van Bakhuizen hinderlijk buitenspel stonden en zo het zicht van goalie Holterman belemmerden. Echte kansen kon Msc niet laten zien, de ruststand van 0-0 was dan ook terecht al vond men in Bakhuizen dat een voorsprong voor de thuisploeg zeker op zijn plaats was.

Trainer Yves Heskamp en assistent Cas Slurink moesten in de rust hun manschappen naar een hoger level zien te tillen. Na zeven minuten spelen was het raak. Joel Danhof nam vanaf links een scherp aangesneden corner die door iedereen, inclusief de keeper werd gemist en in het doel verdween, 0-1. Eindelijk was de hatelijke nul van het scorebord. Msc ging beter combineren, maakte goed gebruik van de opkomende backs, Bram Beijer en Loko Hau en dat werd op het middenveld goed opgepakt. Vlak voor zijn wissel met Jille Ganzinga schoot Bart-Jan Smid nog hard over. Dezelfde Ganzinga kon na vier minuten spelen het toneel alweer verlaten wegens een hevig bloedende neus dat even daarvoor werd veroorzaakt door een aangeschoten bal op zijn gezicht. Kevin van der Veen was zijn vervanger en deze kon na 12 seconden spelen prachtig de 0-2 binnen tikken na een voorzet op maat van Joel Danhof. Hierna bleef Msc goed spelen, de linies werden goed benut en Bakhuizen kwam nog maar zelden aan aanvallen toe. De verdediging onder aanvoer van Tim Veenema met voor hem de uitstekende spelende mandekker Frank Mol had de frontlinies goed onder controle. Een moment van concentratie brak in de 80e minuut Msc op. Aanvaller Landolf wist met een prima voorzet Jesper Mous te bereiken die op zijn beurt met een mooie volley de bal in de korte hoek plaatste en zo de spanning terug bracht in de wedstrijd, 1-2. Bakhuizen had nog even de gedachte om er een gelijkspel uit te slepen maar aan deze illusie maakte man of the match Joel Danhof in de allerlaatste minuut een einde. Na een afgeslagen bal plaatste Danhof met een bekeken schot vanaf 21 meter de bal over de keeper in het mandje, 1-3. Wel jammer dat scheidsrechter Janssen het nodig vond om de Meppelers vier gele kaarten te tonen maar dat mocht de pret niet drukken. Msc kon opgelucht en voldaan de douche opzoeken en de drie punten meenemen naar Meppel want daar is hard voor gevochten.