MSC had moeite met de mannen uit het Friese IJlst, die zich hoofdzakelijk beperkten tot lange ballen. Heskamp: ‘Dat was jammer. Je zit toch op voetbal om ook een beetje te kunnen voetballen.’ De eerste helft leverde de Meppelers weliswaar de nodige kansen op, maar nog geen doelpunten. Dat duurde uiteindelijk tot diep in de tweede helft, toen de keeper van IJVC een voorzet wegbokste en de bal voor de voeten van Florian Gijzen terechtkwam. De topscorer wist met dat buitenkansje wel raad en liet zijn twaalfde treffer van dit seizoen aantekenen. IJVC kreeg daarop in de slotfase van de wedstrijd nog een flinke kans, maar keeper Marc Holterman redde goed.
Zo beëindigde MSC z’n eerste reguliere competitie in het zaterdagvoetbal op de derde plaats. De Meppelers mogen zich nu gaan opmaken voor de nacompetitie, waarin FC Wolvega de tegenstander is. In een tweeluik kunnen de Meppelers promotie naar de vierde klasse afdwingen.

In de winterstop verloor MSC in een oefenwedstrijd nog met 4-0 van de Stellingwervers, maar volgens Yves Heskamp zegt die uitslag weinig. ‘Wij speelden die wedstrijd niet in onze sterkste opstelling en dat gold voor hen misschien ook wel. Het worden moeilijke wedstrijden, maar we gaan ons best doen.’
Op zaterdag 20 mei speelt MSC eerst thuis tegen FC Wolvega en een week later uit.