Het was dan ook al in de 7e minuut dat Sneek na een goede steekpass opdook voor Marc Holterman. De uitstekend spelende doelman pareerde de inzet waardoor MSC niet tegen een vroege achterstand aan keek. Niet veel later dribbelde Pieter Hoekstra het strafschopgebied van Sneek binnen en werd er middels een klungelig eigen doelpunt de 1-0 voor MSC op het scorebord gezet. Direct na de openingstreffer was het wederom Sneek dat gevaarlijk was. Na wederom een uitstekende steekpass vanuit het middenveld was er een één-op-één kans. Holterman keerde de bal met de voet. In de 14e minuut was het dan toch raak voor Sneek. Na een knappe actie over de linkerkant viel de 1-1.  De wedstrijd bleef in balans en kansen kwamen over en weer. Vanuit een geblokt schot stond Wesley Bezemer op de goede plek en maakte de 2-1.  Na een overtreding rond de 16 meter mocht Mels Huisman aanleggen voor een vrije trap. Deze werd knap gekeerd door de doelman van de Friezen. Even later was het wel raak. Een knappe aanval zette wederom Wesley Bezemer vrij  voor het doel. Hij faalde niet en zette na 36 minuten spelen de 3-1 op het bord.

Na de thee ging MSC door en bekroonde Mels Huisman in de 51e minuut zijn uitstekende spel met een doelpunt.  De wedstrijd leek gespeeld en dreigde als een nachtkaars uit te branden. Er was in de resterende minuten slechts één noemenswaardige kans maar Peter van Baardewijk werkte de bal op de paal. Al met al een leuke wedstrijd tussen twee voetballende ploegen met uiteindelijk een belangrijke thuiszege voor MSC zaterdag 1, nog steeds koploper in de 5e klasse D.