Deze middag was Sleat 1 de te nemen horde. Voortvarend ging de ploeg van trainer Yves Heskamp van start. De vooraf besproken afspraken werden goed opgevolgd. Met veel druk naar voren en de goede controle op het middenveld wist de ploeg uit Slooten geen raad. Al diverse keren werd de verdediging en sluitpost getest. In de 20e minuut was het raak, Wesley Bezemer speelde zichzelf goed vrij. Vanaf de linkerkant van het zestienmeter gebied schoot hij de bal in de verre hoek en liet 1-0 aantekenen op het scorebord. Msc bleef druk houden, welleswaar kwam Sleat af en toe aan aanvallen toe. Twintig minuten na de eerste goal was het laatste man Tim Veenema die goed bleef jagen en de bal veroverde in het strafschopgebied waarna hij de bal tegen de touwen werkte, 2-0. De uitstekende eerste helft werd vlak voor tijd bekroont. Lars Padding kopte de bal prachtig tegendraads in de doelmond na een uitstekende voorzet. Met een 3-0 voorsprong werd de thee opgezocht.

Na het welkome vocht en de chocolade oppepper van Kumaran, de medische verzorger, ging MSC verder waar het gebleven was. Immers de spelers roken bloed. Trainer Heskamp bleef vanaf de zijlijn de manschappen op scherp houden. Na tien minuten spelen zette Pieter Hoekstra met een doordachte pass Lars Padding vrij op de rechterflank die op zijn beurt Florian Gijzen bereikte in het zestienmeter gebied. Op de vierkante meter wist hij zich te ontdoen van zijn bewaker om vervolgens de 4-0 binnen te knallen. Dat Sleat daarna nog 4-1 liet aantekenen was een formaliteit. Al met al kon het publiek deze middag genieten van een mooie wedstrijd.

Volgende week, 17 september, is Blokzijl de volgende tegenstander.