Om 14.30 gaf de scheidsrechter het signaal voor de aftrap. Vanaf de eerste minuut was het MSC dat domineerde. Op een moeilijk bespeelbaar grasveld was het Jeffrey de Ruijter die in de derde minuut al een dot van een kans kreeg. Hij zag zijn inzet tegen de paal verdwijnen, maar de toon was gezet. MSC vertoonde duidelijke het betere van het spel, maar dat moet dan wel in een resultaat worden omgezet, en daar ontbrak het telkens aan. Mede door goed keeperswerk van de sluitpost van SVBS’77 werd de hatelijke nul tot aan de rust op het scorebord vertoond. De een na de andere actie werd gepareerd  of buiten de doelpalen geschoten.

Halverwege de eerste helft kreeg de linker verdediger, van de Belt, van de Schutsloters een gele kaart, gele kaarten die in de tweede helft een hoofdrol zouden gaan spelen. Wat MSC ook deed, de bal ging niet in de goal en daar putte SVBS’77 dan weer moed uit. Bij het bereiken van de rust kwam Frank Mol, na een zware tackle, op zijn schouderpartij terecht. Adequaat optreden van de verzorger, Kumaran Pillay, voorkwam dat er schade werd geleden. Ter plekke zette de chiropracticus uit Meppel de schouder terug in de oorspronkelijke staat en voorkwam op deze manier een lange slepende blessure. Na controle in het ziekenhuis was alles goed gezet en kon Mol voor herstel naar huis. Na de wedstrijd werd Pillay door de spelers dan ook uitgesproken als Man of the Match. Florian Gijzen werd binnen de lijnen gebracht om meer pressie te zetten. Dat plan pakte goed uit maar resulteerde niet direct in doelpunten maar wel in kansrijke posities.

Vijf minuten na rust was het even billen knijpen voor de Meppelers. De spits van SVBS’77 omzeilde handig de verdediging van MSC om uiteindelijk bijna tot scoren te komen. Gelukkig was het Elon Wassink die op de doellijn redde. Maar in de 55e minuut was het dan eindelijk raak. Uit een corner van de prima spelende Wesley Bezemer was het Mels Huisman die binnen schoot, 0-1 voor MSC De Meppelers bleven hierna druk zetten om de marge te vergroten. Vers bloed kon hieraan bijdragen. Zowel Jille Ganzinga als Victor van Saltbommel werden binnen de lijnen gebracht. Ganzinga kreeg op zijn beurt nog een dot van een kans maar schoot net over.

Het venijn zat hem in de staart, niet qua spel maar qua kaarten. Zowel aanvoerder Veenema van MSC alsmede van Dijk van SVBS’77 mochten vroegtijdig met twee keer geel het veld verlaten. Jammer voor de wedstrijd want dit kwam het spel zeker niet ten goede. Maar na meer dan tien minuten blessuretijd hebben bijgetrokken floot de scheidsrechter uiteindelijk voor het einde en kon MSC de drie punten in de tas stoppen, overigens zeer terecht.

Op 8 april wacht MSC de lastige uitwedstrijd tegen Sneek Wit Zwart.