Het MSC Zaterdag 1 team o.l.v. trainer Yves Heskamp vertrok voortvarend uit de startblokken. In de wedstrijdbespreking gaf de trainer aan om met passie, inzet en durf te gaan spelen, uitgaan van je eigen krachten, aldus geschiedde. In de zevende minuut was het Jeffrey de Ruijter die het visitekaartje van MSC afgaf, vanaf de rechterflank was het de uitstekende spelende Daniel Knoll die de middenvelder bereikte en vervolgens op zijn beurt net over kopte, de toon was gezet. Na nog enkele speldenprikken was het Forian Gijzen die in de 19e minuut, na een prachtige steekpass van Mels Huisman de 1-0 langs de keeper binnen schoot. In de 33e minuut wist de keeper van Oudega de mooie kopbal van Jeffrey de Ruijter nog maar net te pareren ten koste van een corner. Lang kon de 2-0 voor de Meppelers niet uitblijven. In de 37e minuut was het dan ook raak. Via een rebound schoot Man off the match Wesley Bezemer hard binnen. Nadat aanvoerder Tim Veenema, met een strak schot in de linkerhoek close bij de 3-0 was, werd de thee opgezocht.

Na de thee had Oudega nog enigszins hoop. Het countervoetbal waarop de Friezen graag willen spelen kwam gelijk na rust tot uiting. De rappe linksbuiten had de aansluitende treffer op zijn schoen maar schoot maar net voorlangs. Niet veel later was het Mels Huisman die op een voorzet van Wesley Bezemer op de kruising kopte en 2 minuten later was exact omgekeerd, kopte Bezemer op de lat. Halverwege de tweede helft was het dan wel raak en trakteerde Bezemer het 150 talige publiek op zijn tweede goal van deze middag. Vier minuten later kon hij de 4-0 op het scorebord aan laten tekenen waarna hij van trainer Heskamp een terechte publiekswissel kreeg, zijn klus zat er immers op met drie doelpunten. Florian Gijzen profiteerde in de 85e minuut nog van een fout in de defensie en schoot de 5-0 binnen. Mels Huisman bezegelde zijn goede spel vanmiddag met een welverdiend doelpunt waardoor hij de einduitslag bepaalde op 6-0.

Nadat de felicitaties in acht weden genomen en “ronde miss” Janneke de cornervlaggen bij elkaar had verzameld konden zowel supporters als spelers nog nagenieten van deze dag.

Volgende week zaterdag, 1 oktober zullen de spelers weer op scherp moeten staan want dan wordt in Meppel SVBS’77 uit Belt Schutsloot ontvangen, aanvang 15.00 uur.