Makkelijk ging het deze middag overigens niet, vooral de eerste helft was een gelijk opgaande strijd waarbij Sv Ens niet onder deed voor de ploeg van Heskamp/Ganzinga. MSC speelde niet goed, de kou trotserende supporters waren anders gewend. De nauwkeurigheid ontbrak, het spel was te traag en werd niet voor 100% inzet getoond. Zowel Ens als MSC kregen wat spaarzame kansjes en dat was het dan ook wel wat de eerste helft betreft. Of je zou de gele kaart van aanvoerder Tim Veenema kunnen benoemen als hoogtepunt die hij vlak voor rust opliep tijdens een actie aan de zijlijn. “De gele kaart was onnodig maar het was meer een signaal naar mijn ploeggenoten dat de beuk erin moest”, aldus de gedreven aanvoerder.

De tweede helft dreigde net zo te gaan verlopen als de eerste helft. Trainer Heskamp greep na 10 minuten spelen in. Ralph Jonker werd bedankt voor bewezen diensten en Daniel Knoll kwam de voorhoede versterken met zijn inbreng. Dat was ook gelijk het kantelpunt van de wedstrijd. In een van zijn eerste acties gaf Knoll vanaf de rechterflank de bal goed voor en Lars Padding kon vervolgens de bal in de verre hoek werken, 1-0. Dit was het signaal om door te drukken want niet veel later stond Bart-Jan Smid in een kansrijke positie, zijn inzet werd verwerkt. Maar in de 70e minuut wist Smid wel de touwen te vinden. Met de borst speelde hij de bal tergend langzaam in de linkerhoek,   2-0 voor de Meppeler formatie. Maar de mooiste goal van deze middag kwam op naam van Wesley Bezemer die in de 75e minuut de bal vanuit een corner prachtig binnenkopte, 3-0 tevens ook de einduitslag. De trainer complementeerde de verdediging en keeper Marc Holterman van MSC, die nagenoeg geen fout gemaakt hebben. Terecht werd Elon Wassink uitgesproken als man off the match.

26 november mag MSC op bezoek naar Hommerts alwaar het tegen HJSC 1 speelt.