In de tweede minuut dook de linksbuiten van IJlst voor sluitpost Marc Holterman op maar verzilverde de kans niet, hiermee gaf IJlst gelijk hun visitekaartje af. Daarentegen kreeg Bart-Jan Smid in de vijfde minuut ook al een mooie kans. En zo gingen over en weer de kansen aan weerskanten voorbij waar bij de kans verhouding in het voordeel van de Friezen was.

Het ontbrak bij de Meppelers aan beleving en passie waarbij de inzet ook wel omhoog mocht. De kansen die Msc kreeg, en dat waren er een vijftal, werden jammer genoeg om zeep geholpen.

Op de ingooi moet ook nog maar eens geoefend worden want vanuit een foutieve ingooi aan Msc kant had de spits van IJlst in de 24e minuut een dot van een kans. De trainer van IJlst zei na afloop daarover “we creëren de kansen wel maar het afmaken wil nog niet vlotten.” Msc mocht blij zijn dat in de rust de brilstand op het scorebord stond, dat overigens niet werkte deze middag .

Heskamp probeerde met een donderspeech zijn manschappen in de pauze op scherp te krijgen waarbij Stijn Beijer het slachtoffer werd en Mels Huisman ingebracht kon worden. Het eerste deel van de tweede helft kabbelde net zo voort als de eerste helft. Aan Msc-zijde werd af en toe een kans gecreëerd, al was wel te zien dat bij IJvc het beste er vanaf was.

In de 70e minuut was het verdediger Frank Mol die vanuit een corner middels een kopbal de wedstrijd open brak en zo de hatelijke 0 weghaalde en verruilde voor een 1 in het voordeel van Msc. Mol heeft het vizier meer op scoren staan want afgelopen week tegen Blokzijl was hij ook al bepalend.

Bart-Jan Smid werd in de 80e minuut gewisseld voor Yves Heskamp die met zijn voetbal ervaring meer dreiging in de voorhoede wilde leggen.

Joel Danhof zag zijn goed genomen vrije trap in de 90e minuut door de prima spelende keeper uit de kruising getikt worden waarna vanuit de daaropvolgende corner Florian Gijzen zijn kopbal op het dak van de goal zag verdwijnen. Maar in de 92e minuut bracht Yves Heskamp de stand op 2-0. Op een mooie pass van Mels Huisman kwam Heskamp oog in oog te staan met de keeper waarna hij de bal gedecideerd in de hoek schoof, 2-0 voor Msc, tevens ook de einduitslag.

Volgende week wordt de reis naar Boornbergum ondernomen om daar om 13.00 uur tegen het plaatselijke zaterdag 1 te spelen. Er zal dan uit een ander vaatje getapt moeten worden om met drie punten uit Friesland te vertrekken richting Meppel, maar daar aankomende week hard aan gewerkt worden. Hopelijk loopt de ziekenboeg, vijf geblesseerden, dan ook weer leeg.