Door blessures en afzeggingen was de ploeg op een aantal posities sterk gewijzigd t.o.v. vorige week. Trainer Heskamp was genoodzaakt om hier creatief in te zijn, op zich zou dit niet voor al te grote problemen moeten zorgen. Toch werd in de eerste helft duidelijk dat wel eens een lastige middag zou kunnen worden. Combinaties kwamen niet goed over, de gretigheid ontbrak, kortom een wereld van verschil met de wedstrijden die eerder ten tonele werden getoond. Kwam MSC dan helemaal niet aan aanvallen toe? Dat was ook niet het geval, alhoewel beide doelpunten in de tweede helft werden gescoord werd toch in de eerste helft het betere van het spel vertoond. In de 10e minuut gleed MSC de vermeende 1-0 binnen, helaas voor de Meppelers was even daarvoor buitenspel geconstateerd. Met nog een aantal aanvallen van beide zijden kon na 45 minuten de kleedkamer worden opgezocht.

Trainer Heskamp hamerde hij bij zijn ploeg erop dat het baltempo, de gemaakte afspraken en de gretigheid omhoog moesten. Ook Kumaran, de zeer betrokken verzorger, trachtte met al zijn ervaringen te laten inzien dat het uiterst belangrijk was als hier vanmiddag werd gewonnen, “ When you win this game, you win the cup”. Met deze woorden probeerde hij de ploeg weer te resetten. In de 48e minuut leek het erop dat de daad bij het woord zouden worden vervoegd, Lars Padding gaf een mooie steekpass op Peter van Baardewijk die vervolgens handig de 1-0 binnentikte. Maar in plaats van door te drukken werd er steeds meer chaotischer gevoetbald. De beide wissels konden hier ook geen verandering in brengen. Sluitpost Marc Holterman had het deze middag goed druk en lang hield hij dan ook de nul vast. In de 88e minuut profiteerde Belt Schutsloot van een fout in de verdediging. Genadeloos werd deze fout afgestraft met een doelpunt waardoor er een nieuwe tussenstand werd bereikt, 1-1. Na dit doelpunt was MSC compleet het spoor bijster en mocht men van geluk spreken dat SVBS’77 in de laatste seconde niet de 1-2 maakte.

Volgende week gaat MSC op bezoek naar Woudsend, daar mag de ploeg laten zien dat deze wedstrijd een incident is geweest.