Door een aantal mutaties, zelfs nog vlak voor de wedstrijd, kwam het op de creativiteit van de trainer aan om een gedegen en creatief team in het veld te zetten, dat is ruimschoots gelukt. Vanaf de eerste minuut zetten de Meppelers druk op de linies van Blokzijl wat in de beginfase resulteerde in een speldenprikken. Mocht er deze middag iets te verwijten vallen, dan was het beter omgaan met de geboden kansen. In minuut 22 was het raak. Tim Veenema verstuurde een prachtige pass naar Lars Padding die de kans vervolgens fraai verzilverde, 1-0.

MSC ging gestaag door. Marc Holterman, die deze middag niet de lastigste middag uit zijn carrière had, verstuurde nog een prachtige pass van achteruit op Daniel Knoll, die vervolgens de keeper wilde verrassen met een net niet goed uitgevoerde ouderwetse lob. In de 36e minuut was het wel raak. De prima spelende Lars Padding zag zijn inzet vanaf de zijkant van het strafschopgebied de paal schampen, Bart-Jan Smid reageerde daar attent op en maakte uit de rebound de 2-0. Niet veel later bracht Daniel Knoll de stand op 3-0 door goed druk te zetten op de verdediging. Na nog een afstandsschot van Elon Wassink, die maar net naast de goal ging, kon de thee worden opgezocht.

Deed SV Blokzijl dan helemaal niets? Jawel, direct na de rust werd de kundigheid van Marc Holterman getest maar deze was op zijn hoede en hield zijn territorium schoon. Niet veel later liet Lars Padding zijn tweede aantekenen, 4-0. Hierna moest het publiek het doen met nog een aantal mooie aanvallen en acties die helaas het doel niet bereikten, Bart-Jan Smid met een kopbal op de lat en de prima spelende Mels Huisman, die vanaf de achterlijn met buitenkantje rechts de keeper van Blokzijl trachtte te verschalken.

In de 77e minuut was het echter wel raak. Tim Veenema bereikte met een mooie vrije trap Wesley Bezemer, die vervolgens op zijn beurt de 5-0 binnen kopte.  Als kers op de taart kwam Florian Gijzen, na lang afwezigheid, binnen de lijnen en beloonde zichzelf met een fraaie actie waar vervolgens de 6-0 uitkwam. Al met al een prima middag voor de Meppeler formatie en een zeer tevreden coach die zijn manschappen in de kleedkamer feliciteerde met het behaalde resultaat.

Volgende week komt Hielpen uit Hindelopen op bezoek, aanvang 15.00 uur op sportpark Ezinge.