Vooraf had trainer/coach Yves Heskamp zijn spelers op scherp gezet. Met compact spel, opbouw vanuit de achterste linies en steeds de vrije man zoeken moest MSC het verschil gaan maken. Het publiek ging er goed voor zitten want het was nieuweling Max van Dijk die in de tweede minuut het eerste doelpunt voor zijn rekening nam. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd door van Dijk in het zestienmeter gebied geplaatst en schoot door in het doelgebied waarbij de keeper van Heerenveen niet helemaal vrijuit ging. Met een dozijn aan kansen verstreek de eerste helft. Bart-Jan Smid werd na een half uur spelen vervangen door Loko Hau, Smid moest wegens een blessure aan het bovenbeen het strijdperk verlaten. Heerenveen gaf bij vlagen tegengas. Sluitpost en uitblinker Marc Holterman redde de ploeg uit Meppel een aantal keren van een tegentreffer. Met een schamele 1-0 voorsprong werd de thee opgezocht.

Heskamp moest de spelers in de rust resetten en wederom op scherp zetten zodat in de tweede helft het verschil gemaakt kon worden. Via de zoveelste corner was het wederom Max van Dijk die na 5 minuten spelen in de tweede helft met een mooie kopbal de 2-0 liet aantekenen. Toch liet MSC Heerenveen weer terug komen in de wedstrijd. Na een uur spelen kwamen de Friezen in het strafschopgebied. De verdediging zag er niet goed uit en de rechterspits van Heerenveen strafte dit goed af door de bal in de verre hoek te plaatsen, 1-2.
Mels Huisman verliet met een enkelblessure het veld, werd vervangen door Pieter Hoekstra en Florian Gijzen door Wesley Bezemer. Loko Hau schoof door naar de voorhoede en gaf veel dreiging op de achterhoede van vv Heerenveen. Dezelfde Hau anticipeerde goed op een fout in de defensie en schoof de 1-3 binnen. De strijd was gestreden, Heerenveen moest zijn meerdere erkennen in MSC.
De kers op de taart kwam van Lars Padding die vanuit een corner de 1-4 binnenkopte. En zo hebben de Meppelers toch een mooie overwinning geboekt en dit was zeker de verdienste van Joel Danhof en in het bijzonder keeper Marc Holterman die beiden een goede wedstrijd speelden.