De derde wedstrijd van MSC Zaterdag 1 ging deze keer naar het mooi gelegen Blokzijl alwaar scheidsrechter Maas uit Espel om 14.30 uur het signaal gaf. Trainer Yves Heskamp had zijn jongens op scherp gezet, immers er werd afgelopen week scherp getraind. De spelers worden steeds fitter waar het in de voorbereiding conditioneel nog wel eens achter de feiten aanlopen was. In de 7e minuut kwam het eerste gevaar al vanaf de kant van MSC. De aanval op rechts bereikte de wederom uitstekend spelende Mels Huisman die een splijtende voorzet gaf op Wesley Bezemer die op zijn beurt net over schoot. In de 18e minuut was het echter wel raak. Turbospeler Bram Beijer gaf een prachtige crosspass op Florian Gijzen die vervolgens in de korte hoek schoot, 1-0 voor de Meppeler ploeg. Msc had duidelijk deze middag de tegenstander in de tas, zoals trainer Kees de Jong na afloop zei “ Msc was duidelijk een maatje te groot”. Tien minuten later kwam er een pass op Florian Gijzen die Mels Huisman bereikte waar uiteindelijk Elon Wassink de bal droog en hard tegen de touwen werkte, 2-0 voor de bezoekers. In de 40e minuut gaf Mels Huisman een prachtige pass op Wesley Bezemer die het vervolgens koelbloedig afmaakte en de 0-3 liet aantekenen, tevens ook de ruststand.

breedbeeldNa een personele omzetting, Lars Padding voor Elon Wassink, kwamen de Meppelers uit de kleedkamer. Alle ingrediënten waren aanwezig om het doelsaldo op te gaan vijzelen. Pas in de 60e minuut was het weer raak. Pieter Hoekstra, die even daarvoor gewisseld had met Bart-Jan Smid, gaf een mooie voorzet op Lars Padding. Met een mooie kopbal verraste hij de keeper en de 0-4 kon op het scorebord worden bijgezet. Toch lukte het MSC niet om een monsterscore te bereiken. Diverse mooie aanvallen kwamen tot stand maar de finishing touch kon niet gegeven worden. Op aangeven van de uitstekende spelende Tim Veenema schoot Frank Mol nog op de kruising. Verder kwam de ploeg van Heskamp dan ook niet. Keeper Marc Holterman had niet de moeilijkste middag uit zijn imposante carrière, de ballen die hij kreeg pareerde hij. Al met al een goede wedstrijd en door deze uitslag neemt Msc de koppositie, samen met SWZ Boso Sneek. Volgende week, 24 september, speelt MSC thuis tegen Oudega 1, aanvang 15.00 uur.